пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

Поезія, весна і кава

Як ви думаєте, що могло об’єднати цілком різновікову публіку в теплий весняний вечір середи 13 квітня? Доки не почали вигадувати неймовірні версії, скажу – поезія. Як весна пробуджує природу, так і поезія – людину, бо поезія – це життя, а воно розквітає весною, а для обдарованих людей (в нашому випадку читачів бібліотеки №8) весна це ще й поштовх для написання поетичних творів.
Тепла камерна атмосфера літературного вечора з красномовною назвою «Поетичні мотиви з філіжанкою кави», спонукала присутніх до відкритого спілкування, адже поезія – це голос істини, голос правди. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство.

На вечір завітали поети різні як за віком так і за літературним багажем. Серед них: знана в місті молода, талановита поетеса, лауреат міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М. Вінграновського Марія-Лурдес Дегтяренко; кандидат технічних наук Михайло Чоловський; президент бібліотечного шахового клубу «Білий кінь» Євген Зіглін, який займається літературними перекладами англійських поетів Р.Фроста, Г.Лонгфелло; Людмила Єгорова, котра очолює Раду ветеранів масиву Леваневського; Марія Сударенкова, для якої поезія є найважливішою частиною життя та Лідія Потапенко, мешканка Донбасу, яка тимчасово проживає в нашому місті.
Кожен вірш – це сповідь поета, якийсь незабутній епізод з його життя. Переконатися в цьому мали змогу всі присутні. У силу свого поетичного таланту наші читачі намагаються осмислити такі вічні теми, як любов до ближнього, Батьківщини, патріотизм. Талант дарує Бог, щоб людина віддала його іншим. Ми одержали свою частку в поезії. Якою завбільшки буде ця частка – залежить від того, наскільки ми зуміємо цим скористатися.
А щоб у вас остаточно склалося враження про поетичний вечір, додайте до всього затишну й теплу атмосферу виставкої зали, в оточенні світлин Романа Наумова «Місто, що надихає», приглушене світло і неймовірний смак та аромат кави. Тож, якщо ви належите до тих людей, котрі щодня підкорюють папір поетичним або прозовим словом, завітайте на ці читання. Впевнена, вражень у вас буде не менше, ніж у мене!

Т.Ямінська


Немає коментарів:

Дописати коментар