вівторок, 12 квітня 2016 р.

Гендерна рівність - протидія насильству


Центр правової інформації та консультацій Білоцерківської міської громадської організації «Правова єдність» (керівник Центру правової інформації та консультацій Ольга Настіна) – частий гість  у бібліотеці №8, а конкретніше – співпрацюємо з 2008 року. Запорукою тісної співпраці стали круглі столи, що проводяться спільно з бібліотечним колективом. Зазвичай на таких зібраннях  обговорюються   нагальні проблеми суспільства.  Темою останньої зустрічі  було питання  «Формування культури гендерної рівності у молоді: проблеми, виклики, перспективи».
Популяризація питань гендерної рівності, привернення уваги до проблем насильства щодо жінок, попередження домашнього насильства є одним з важливих напрямків роботи організації.
Метою круглого столу було вироблення напрямків співпраці у формуванні культури гендерної рівності молоді Київщини, а також представлення результатів імплементації проекту «Попередження гендерного насильства серед молоді  Київщини». Члени організації та волонтери протягом двох років провели в місті понад 130 заходів: освітні, роз`яснювальні , виховні лекції у школах, ВНЗ міста; громадські опитування; флешмоби; публічні обговорювання тощо.
На розсуд учасників круглого столу: представників поліції, соціальних служб, Центру зайнятості, міграційної служби, управління освіти, соціальних педагогів та психологів винесли складні та цікаві питання:
- Попередження та протидія гендерної нерівності та домашнього насильства в  сім’ї  та молодіжному середовищі;
- Необхідність сприйняття стандартів надання допомоги особам, які постраждали від насильства;
- Активізація громади та зусиль органів влади у боротьбі із подоланням домашнього насильства. 
Захід відбувся за підтримки Українського Жіночого Фонду.

Приємною подією, що заслуговує на увагу було вручення колективу бібліотеки Подяки за активну громадську позицію, багаторічну натхненну співпрацю і сприяння у проведенні БМГО «Правова єдність» просвітницьких  заходів з метою правового виховання та підвищення правової обізнаності мешканців Білої Церкви.




Немає коментарів:

Дописати коментар