вівторок, 21 листопада 2023 р.

20 листопада в бібліотеці №5 відбулася цікавенна зустріч з журналістом, письменником та літературним критиком. 

До книгозбірні на гостину завітав Ярославом Карпець, автор книги "Self-Harm. Самопошкодження" та молода і талановита художниця Софія Свобода, яка виконала графічні ілюстрації до книжки. 

Софії всього 17 років – зовсім юна, але дуже здібна  та наполеглива дівчина. Протягом шести років Софія навчалася в Узинській школі мистецтв, здобуваючи майстерність та карбуючи талант. Її роботи та її досягнення презентувала директор цієї школи мистецтв пані Ірина Зотова. На заході були представлені всі роботи, які увійшли до книги  "Self  Hard. Самопошкодження" .

Ярослав Карпець обрав дуже складну тему, він підіймає важливу та болючу проблему в нашому суспільстві – проблему підлітків на само пошкодження. Загроза прийшла з росії кілька років тому. В соціальних мережах є такі групи як «синій кит» та « розбуди мене о 4:20». Знаючи, скільки часу молодь проводить у соціальних мережах,  то не дивно, що такі групи зацікавили підлітків. В першу чергу своєю таємничістю, поступово затягували несвідомих в тенета смертельних «ігор», які  приводили до трагічного фіналу. Тож актуальність тематики книги насправді дуже важлива і актуальна.  Як зазначив сам автор – якщо хоча б одне життя буде врятоване, то він свою місію виконав.

На захід завітали студенти та викладачі Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну, а також бібліотечна спільнота. Крім того, що автор презентував книгу, він запропонував студентам цікаву гру. Ярослав Карпець зі студентами коледжу спілкувався на тему «селфгарм», «булінгу», та як цьому протидіяти. А молодь, у свою чергу проявили  неабияку креативність.  Маю сподівання, що всім було цікаво і пізнавально. Дякую пану Ярославу за подарунок для читачів бібліотеки – книгу Ади Єлагіної «Вище вогню». Дякую всім причетним.


                                                                                                                   Світлана Хмільова


Немає коментарів:

Дописати коментар