пʼятницю, 27 січня 2023 р.

Знайомство зблизька: Ігор Растівський

Одним із  лауреатів молодіжної літературно-мистецької премії ім. Миколи Вінграновського за 2022 рік став поет Ігор Растівський.

Ігор Растівський  – поет, пісняр та актор, без перебільшення можна стверджувати, що він «молодий цвіт Білоцерківщини», який тернистими шляхами прокладає свою мистецьку дорогу в царину поетичного слова, пісенної творчості та акторської майстерності.

А розпочинав писати свої ранні вірші ще учнем  БЗШ №11. З тих часів став частим відвідувачем бібліотеки-філії №8. В 2013-2016 р. р. брав активну  участь у виступах бібліотечного театрального гуртка та різноманітних заходах бібліотеки.

У 2016 році  у молодого юнака відбувся творчий дебют – вийшла друком перша збірка поезій «Стежок вечірніх таємниці», книга до якої автор ішов дев’ять років. Збірка увібрала всі тривоги і хвилювання, які переймали молоду людину і хто плекав у собі почуття любові, щирості та сподівань.

Друга збірка молодого автора «На тлі тотальних міражів» побачила світ у 2018 році, презентація якої відбулася в нашій бібліотеці. Присутні на презентації студенти Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну схвильовано слухали щиру розповідь поета про почуття і переживання, що надихнули до написання віршів. Саме  цю поетичну  збірку  пронизує мінорна нота печалі - спостереження за суспільством, що поступово втрачає ліричність і сентиментальність. Ігор намагається нікого не наслідувати, він пише, як відчуває, як дихає, як живе. Його поезія виважена і зріла. Його вірші про кохання зворушливі та ніжні, неповторні в своїй щирості.

Народився і виріс Ігор в нашому місті. По закінченню міської загальноосвітньої школи №11 вступив до Київського університету ім. Бориса Грінченка на історико-філософський факультет. Бажання презентувати дорогу серцю збірку саме в бібліотеці №8 не випадкове. Зі слів автора пам’ятає нашу бібліотеку скільки ж , як і самого себе. Саме  тут відчув підтримку, коли будучи школярем, робив свої перші кроки в поетичній творчості.

Ігор Растівський  - багатогранна творча особистість. Він шукає шляхи свого самовираження не тільки в поезії, а також в написанні пісень на власні вірші, являється фронтменом музичного гурту з містичною назвою «Аура» , а ще випробує свої акторські здібності в театрі при університеті, в якому навчався. Тож не випадково, що наразі Ігор після завершення навчання в Київському університеті імені Бориса Грінченка на історико-філософському факультеті, продовжує навчатися. На даний час - в Київському Національному університеті культури та мистецтв за спеціальністю: актор театру та кіно.

Дуже приємно, що молодий та талановитий автор, щедро ділиться своєю творчістю з поціновувачами літературного слова на сторінках Facebook, а саме частий гість нашої бібліотечної групи LITERRA8. 

Наразі готується до друку третя книга Ігоря Растівського. Бажаємо успіхів та творчого натхнення!





Немає коментарів:

Дописати коментар