вівторок, 24 січня 2023 р.

Українська коляда в бібліотеці

Різдво
 найкраще свято для будь-якого українця. І жоден ворог не здатен відібрати у нашого народу жагу до життя та перемоги, потребу в різдвяній молитві за мир в Україні.

Ось і в бібліотеці-філії №8 вже третій рік поспіль для містян оголошується онлайн-конкурс на кращу різдвяну колядку «Радуйся земле, коляда іде!», до якого долучаються читачі, друзі бібліотеки та просто творчі особистості.

Тож 20 січня у бібліотеці відбулося підведення підсумків загальноміського пісенно-поетичного конкурсу. В цьогорічному конкурсі взяли участь 26 дітей та 68 чоловік дорослих, 11 колективів, сольні виступи та дует.

Учасники презентували на розсуд поважного журі 24 виступи: колядки, щедрівки, театральні інсценівки, вертеп. До складу журі увійшли:Тетяна Голотюк та Олена Фастівська - депутати Білоцерківської міської ради;  Людмила Полях - очільниця Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

Затамувавши подих,гості слухали дитячі виступи - надзвичайно яскраві та артистичні віншування від Данила Острика ( ІІІ місце), Дарини Юрчик (ІІ місце, читачка бібліотеки-філії №3) та маленької зірочки, якій всього 7 рочків – Мельниченко Софії (І місце, читачки бібліотеки-філії №3).

В ошатній виставковій залі зібралися самодіяльні колективиклубів Академії пенсіонерів:Самодіяльний ансамбль «Любисток»(керівник – Надія Линник), Самодіяльний ансамбль «Золота осінь» (керівник – Людмила Хоменко ), Самодіяльний ансамбль «Лада» (керівник - ),Самодіяльний ансамбль «Криниця життя» (керівник – Ольга Руденко),та Хоровий колектив «Вербиченька» Територіального центру надання соціальних послуг ім. Петера Новотні (керівник – Ольга Атаманенко).


Родзинкою
заходу став виступ неймовірно запальних таталановитих учасників Самодіяльного фольклорно-етнографіч
ного ансамблю «Родинонька» села Дрозди.

Надзвичайно вразив сольний виступ Володимира Масютенка, соліста гурту «Половина серця – 2», який в даний час перебуває за кордоном, в Німеччині. Хлопець має певні фізичні вади мовлення, але не здається та торує свою творчу стежину.

Дуже приємно, що конкурс був дуже розмаїтий та вийшов за межі нашого міста, області і навіть країни.

Сердечно дякуємо спонсорам заходу Тетяні Голотюк та Олені Фастівській, депутатам Білоцерківської міської ради; Раїсі Григоренко, директору Білоцерівської централізованої бібліотечної системи ім. Петра Красножона;  Людмилі Полях, директору Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

Нагородження переможців перетворилося на справжнє свято з відтворенням вже  забутих старовинних колядок, автентичним українським вбранням, теплим  та дружнім спілкуванням. Учасники щедро дарували присутнім позитивні емоції, які кожен із нас під час війни надзвичайно потребує. Ці сакральні різдвяні піснеспіви наповнюють серце вірою в світле майбутнє кожного українця та нашої країни.




                                                                                      Світлана Хмільова

 

Немає коментарів:

Дописати коментар