вівторок, 27 вересня 2022 р.

Книжкові лабіринти осені



«Осінь – торжество мерехтливих ілюзій…» Юрко Іздрик

Осінь - хороший час щоб подумати про буття, про миттєве і позачасове, про те, яким ми хочемо бачити життя. Незалежно від того, приходить вона з дощем, чи з теплом, це завжди пора, яка приносить із собою довгі вечори для затишних читань. У назвах книг з пропонованої добірки ви не знайдете слово «осінь», але в ній - та література, що створює особливий настрій, властивий цій порі року, меланхолійний, часом трохи сумний, але при цьому добрий і теплий. 



Сесілія Ахерн «Де закінчуються веселки»

Розі та Алекс розуміють одне одного з півслова, надають взаємну підтримку в будь-яких ситуаціях. Та досі сумніваються, які між ними стосунки, чи справді вони просто друзі? Хай доля розлучає їх на довгий час, та правду кажуть - твоє від тебе не втече. Чи знайдуть герої сміливість зізнатися у власних почуттях? …






Фредрік Бакман «Тривожні люди»


Чи може щось об'єднувати дев'ятьох незнайомців, які разом стали заручниками злодія-невдахи? Може. Навіть більше, ніж здається. Саме це доводить нам Фредрік Бакман у своєму романі "Тривожні люди". І врешті не таким уже й важливим виявляється вік, гендер, професія чи статки. Бо в душі всі ми – маленькі діти, що прагнуть любові, прийняття й душевного тепла.






Дорж Бату «Коко 2.0»

У новій пригодницько-детективній історії Доржа Бату на перший план виходить законодавиця моди з непростим характером та життям – Коко Шанель. Окрім неї, на сторінках книги присутній цілий калейдоскоп імен: як відомих читачам з першої частини, так і відверто несподівані герої світової історії, серед яких геній епохи Відродження Леонардо да Вінчі та, навіть, авіаконструктор Ігор Сікорський. А ще екскурс світом моди, великих винаходів, цікавих історичних фактів та пошук відповіді на одвічні питання: чи здатні люди змінюватись та чи варто давати їм другий шанс? Це історія про те, як змінюються епохи й континенти, життєві цінності і правила гри.



Борис Віан «Осінь в Пекіні»

Класик жанру інтелектуального кітчу Борис Віан порадував публіку зовсім невеликою кількістю творів. За своє недовге життя ця людина встигла побувати і романістом, і музикантом, і інженером. Вся його біографія показує, наскільки мінливий і не постійний час. Планувати щось в цих умовах безглуздо, набагато краще просто насолоджуватися моментом.. Книга Осінь в Пекіні -це черговий подарунок любителям творчості Віана. У ній немає ні осені, ні Пекіна, зате є тонка філософія, що проглядає через, а іноді всупереч сюжету. Щоб зрозуміти задум автора потрібне терпіння і бажання розгадати цю загадку.


Тосікадзу Кавагуті «Доки кава не охолоне»

Маленька кав'ярня у Токіо позбавлена вікон, проте має три годинники та свою таємницю. Один раз на добу звідси можна повернутися назад у часі та знову зустрітися з тим кого любив, але втратив. Чотири жінки зважуються скористатися такою послугою. Та чи варто розбурхувати старі почуття та тривожити ледь загоєні рани? Про це ви дізнаєтеся, занурившись у теплу атмосферу книги японського автора Тосікадзу Кавагуті.




Богдан Коломійчук «Експрес до Ґаліції»

Новий детективний роман письменника, який ідеально пасує до одноманітних осінніх днів, коли здається, що майже нічого не відбувається. Читач порине в небезпечне розслідування, яке відбувається ціною людських життів.  Весна 1906 року. Під час відпустки у Швейцарії комісар львівської поліції Адам Вістович несподівано втягується у небезпечну шпигунську гру, в якій на карту поставлено не лише людські життя, але й долі імперій. Розшифрувавши секретний документ, Вістович дізнається занадто багато, як на звичайного детектива з далекого австрійського Львова. У цей же час з клініки в курортному Бадені зникає дивний російський пацієнт, якого розшукують розвідки одразу кількох країн, а у Венеції стається вбивство непримітного перекладача з німецької. Вістовичу доведеться з’ясувати, як пов’язані ці події і чому сліди, здавалося б, непов’язаних справ ведуть до Львова.



Іларіон Павлюк «Я бачу, вас цікавить пітьма

У цьому трилері київський кримінальних психолог Андрій Гайстер отримує справу про Звіра – серійного маніяка, який вбиває жінок у богом забутому селищі Буськів Сад. Андрій приїжджає до селища, щоби допомогти слідству, але виявляється, що розслідування зовсім не цікавить жителів. Буськів Сад – дивне місце, де в кожного на душі забагато тагярів і, наче браку чистої совісті було мало, усі жахливі події повторюються знову і знову… Усім, хто полюбляє трилери і не боїться зазирнути всередину власного «Я»




 Різні, але атмосферні книги гарантують вам цікаве часопроведення , а ще допоможуть відчути щось  неймовірно привабливе, ліричне, чуттєве, що властиве лише осені.

 Приємного прочитання!

Немає коментарів:

Дописати коментар