вівторок, 13 вересня 2022 р.

Поетична, таємнича, різнолика … Біла Церква


Коли навколо забагато не надто добрих події, а на душі, образно кажучи, 24 лютого, чи не найкращим рецептом душевної рівноваги  є пізнання чогось нового, поринання у творчість, спілкування з цікавими людьми. Для користувачів бібліотеки #8  таким « шматочком» світла став традиційний вересневий День краєзнавства «Біла Церква літературна, мистецька, історична», присвячений 990-річчю найріднішого міста, поетичної і таємничої, різнобарвної та багатоликої, такої гордої, стародавньої і завжди молодої Білої Церкви.

Тож, захід був щедрим на події, емоції, враження : тішили око книжкові виставки найцікавішої краєзнавчої літератури, віртуальна мандрівка княжим містом, овіяним легендами, дивувала новизною відкриттів, книжкова візія знайомила з новинками літераторів-краян. Оплесків вдячності заслужили також учасники вокальних ансамблів «Золота осінь» та «Чарівна мить» Академії пенсіонерів, які присвятили рідному місту  не лише мелодійні пісні та ліричні вірші, а й тепло своїх сердець.



Учасники заходу дізналися багато цікавої інформації, а ще із  задоволенням поспілкувалися,  поділилися враженнями про  неповторну і мальовничу Білу Церкву, у якій, як у магічному кристалі, відзеркалена вся Україна.

Щоб по-справжньому любити свій рідний край, його потрібно  добре знати. А чи багато відомо нам про його історію, традиції і звичаї, про красу рідної природи ? День краєзнавства який пройшов у бібліотеці, довів, що відповідь на це запитання є ствердною.



Немає коментарів:

Дописати коментар