понеділок, 26 вересня 2022 р.

Психологічна підтримка. На часі


З початком повномасштабної війни з російськими окупантами українці страждають від надмірного напруження. Тому питання психологічної допомоги сьогодні є дуже актуальним для кожного з нас.

В бібліотеці №8 постійно відбуваються заходи, спрямовані на підтримку морального і психологічного духу наших відвідувачів. Найбільш вразливою категорією користувачів є люди старшого віку, які не мають психологічних механізмів подолання травми, а в подальшому стабілізації та відновлення психіки.

Тому щотижня за підтримки ГО «Фундація осіб старшого віку «Вік щастя» в  книгозбірні відбуваються тренінги саме з цією групою користувачів. Адже ця громадська організація створена саме для задоволення та захисту законних соціальних, економічних, творчих, вікових, освітніх та інших інтересів осіб поважного віку та розвитку між поколіннями.

Щоб зменшити вплив стресу війни  розроблені ряд простих правил, наприклад:

«Дозвольте собі емоції та відчуття. Не мовчіть, не стримуйте почуттів: плакати, писати, говорити, скаржитися, розповідати про пережите всім, хто готовий слухати і вислухати інших. Допомагайте іншим – тваринам, дітям, сусідам або близьким, чи взагалі незнайомим людям…»

 Сьогодні учасники тренінгу разом з психологом пані Світланою Фесик засвоїли техніки самодопомоги при травмуючих спогадах та техніки візуалізації. Тренінги продовжуються.

                                                                                                                                     Світлана Хмільова

Немає коментарів:

Дописати коментар