середу, 19 січня 2022 р.

Вивчай Європу – змінюй Україну!


За даними Всесвітньої туристичної організації UNWTO, Франція, Іспанія та Італія  
 найбільш відвідувані країни в Європі. Нам здається, що ми знаємося  на атмосфері країни. Ми ж бачили стільки програм і фільмів, що наш мозок навіть припас заготовлені кадри Ейфелевої вежі, історичної архітектури та назви курортних міст. Та якщо хтось попросить розказати про французів чи іспанців або розповісти як проводять день італійці, чи довгою буде наша розповідь? Спробуємо зануритися в особливості життя в цих країнах. Кілька нових фактів неодмінно допоможуть Вам повніше і ближче насолодитися приємною вишуканою компанією незвичних для нас культур. 

Романтична Франція. Якщо від французів очікуєте шарму та романтичності, можете здивуватися, коли зіткнетеся  з їхнім вільнодумством, прямолінійністю і навіть бунтарством! Французи дуже економні і дотепні, а щодо усього французького ‒ дуже самовпевнені.  Люди і традиції, їжа, ‒ все, що стосується їхньої країни, для них найкраще. 

Ви досі думаєте про французьку кухню і морщите носа через жаб’ячі лапки? Дарма. Поєднання свіжих овочів, різноманітні сири, морські делікатеси та ніжні текстури десертів неодмінно попестять ваші смаки. 

Гарячі іспанці. Дивлячись на небезпечну кориду та гаряче фламенко, у нас не виникає сумнівів щодо неспокійної крові іспанців. Бурхливі ревнивці, проміж тим, надзвичайно дружелюбний народ. Вони і знижку зроблять, і вечерею пригостять, та що там, навіть нелегалів прихистять ‒ після 3-річного проживання в Іспанії дадуть їм прописку.  

Здаєтьтся, іспанці дійсно вміють відпочивати. Паелья, гаспачо, хамон, ‒ не снідає у кафе лише найбідніший іспанець. В пообідній час робота майже всіх закладів тут завмирає: 3-4 години поспіль  триває сієста. На їхніх пляжах офіційно дозволено відпочивати голяка, а в повітрі Мадрида та Барселони було знайдено сліди кокаїну та ЛСД. 

Емоційні італійці. Оминемо самобутні США та Китай, що є наступними в рейтингу UNWTO,  і продовжимо подорож Європою – нас чекають млосні погляди мачо та експресивні розмови. Італія! Всім своїм єством італійці переживають сказане, надають йому ваги, рухами усіх частин тіла. Якщо руки зайняті, в хід підуть плечі і голова. Для італійців головною цінністю є сім’я і родина. Сімейна пекарня, винарня чи ресторанчик тут передаються у спадок. 

В Італії хороша їжа – привід зібратися за столом. Тут частують традиційними пастою та різото –в залежності від регіону. Великодушність, сонячність та комунікативність відбиваються у щирих посмішках італійців і їх відкритості до світу. 

Що ж, наша мандрівка добігла кінця. Залишається тільки сказати, французи, іспанці та італійці – неординарні за менталітетом, різні за звичаями, але їх єднає вміння цінувати свою культуру і традиції, смакувати життям. Тож відкривайте Європу, і керуючись європейським прикладом ‒ бережіть у серці Україну. Бережіть і примножуйте.

Інна Храбуст


Немає коментарів:

Дописати коментар