пʼятницю, 17 червня 2016 р.

Святкуємо Трійцю

В кінці весни або на початку літа через 50 днів після Великодня православні віряни відзначають велике свято  – Трійцю. Ще свято  називають П`ятидесятницею. В цей день християни прославляють Трійцю, тобто триєдність -  Бога Отця, Бога Сина і Бога Святого Духа. Після воскресіння Ісус Христос являвся апостолам ще на протязі 40 днів і перед тим, як вознестися на небо він обіцяв прислати на підтримку  вірянам  Святого Духа від Бога Отця. Це сталося на десятий день після його вознесіння.
Цього року велике і світле свято завітає до православних християн 19 червня.

Напередодні святкування, 16 червня головний бібліотекар Валентина Мостіпан запросила читачів до бібліотеки на народознавчі посиденьки «Йде зелене свято, де сонця багато». Вона розповіла про історію виникнення і традиції святкування Трійці.

Гості активно долучилися до дійства. Прозвучали пісні, прислів`я і загадки, що мали безпосереднє відношення до народних традицій святкування. 





4 коментарі:

  1. Дуже вдячнi коллективу бiблiотеки за такy цiкаву зустрiч. Мали могу дiзнатись богато цiкавого про традицii cвяткування,послухати пicнi та вiршi.Нiхто не залишився байдужим,зал захоплено пiдспiвував. Чекаемо на новi зустрiчi!

    ВідповістиВидалити