вівторок, 14 червня 2016 р.

Шлях до волі


Нелегкою була дорога українського народу до незалежності. Шлях до свободи встелений кров`ю героїв, що не задумуючись віддали своє життя за волю України, за те, щоб підняти високо в небо жовто-блакитний стяг, заспівати національний Гімн.
Популярним був жовто-блакитний прапор серед українців Галичині під час громадянської війни 1917-1921рр, в Українській Народній Республіці, в Українській державі гетьмана Скоропадського та Західно-Українській Народній Республіці. Відлунням буремних революційних подій початку ХХ ст. є  й теперішня війна на сході України.
В пам`яті українського народу навіки залишаться імена героїв, що стояли у джерел українського державотворення. Серед них Євген Коновалець – полковник армії УНР, командант Української Військової Організації, голова Проводу українських націоналістів, перший голова ОУН.
Сьогодні, 14 червня виповнюється 125 років від дня народження Євгена Коновальця – патріота українського народу, одного з ідеологів українського національного руху.
Ця дата стала приводом  для зустрічі читачів бібліотеки №8. О 14.00 в чтальному залі відбулася дружня бесіда на тему: «Євген Коновалець – видатний діяч українського національно-визвольного руху ХХст». Бесіду провела провідний бібліограф читального залу Зоя Чутковська, яка розповіла про життя та політичну діяльність пана Коновальця і зробила бібліографічний огляд книг про згадані події.


Немає коментарів:

Дописати коментар