пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Виставка молодих художників міста

Велосипед художника
(ми на сторінках періодики)
     
     Для молодих митців завжди відповідальним є  момент першої виставки. Ця мить трепетна, наповнена хвилюванням і страхом бути незрозумілим чи розкритикованим.
       Але бажання творчого самовираження та професіонального зростання й, напевно, жарка іскорка амбіцій все ж підштовхують молодь до кроку вперед.
Виставка робіт молодих художників, що відбулася нещодавно у приміщенні 8 – ї бібліотеки, на жаль, не дала можливості продемонструвати загалу творчі доробки всіх бажаючих. Адже ті, хто знайшов у собі таку мужність, мали ще постати перед судом художньої ради, котра складається з  відомих і заслужених митців регіонального та всеукраїнського рівня. Значна частина робіт виявилася відсіяною їхнім компетентним рішенням.
            У виставковій залі було загалом представлено близько 5-ти десятків картин найрізноманітнішої тематики і техніки виконання.
            Під час офіційного відкриття до молоді, котрої зібралося вдосталь, вітальними словами звернулася завідуюча виставковою залою Л.Михайлюк. Вона щиро подякувала юним творцям за натхненну роботу та сміливість. Однак висловила здогад, що сучасна молодь дещо скута: роботам ще не вистачає душевної відкритості, творчого польоту.
           
Також порція об`єктивної критики пролунала і з вуст присутніх членів художньої ради. Основним озвученим недоліком була відсутність деяких базових теоретичних знань, що добре помітно досвідченому погляду. Та все ж хлопці й дівчата отримали похвалу за старання й побажання натхнення.
            Була висловлена теорія, що в творчого поступу будь якого художника є 4 умовні етапи: велосипед, мопед, мерседес і танк. Тож аби з велосипеда дорости до образної бронемашини, молодим творчим особистостям потрібно постійно вчитися і працювати.
Богдан Храбуст
Громадська думка .- 2014.- 25 квітня.

Немає коментарів:

Дописати коментар