вівторок, 15 квітня 2014 р.

Герої аніме заполонили територію бібліотеки

Косплей – костюмована гра, форма втілення дій, котрі відбуваються на екрані. Сучасний косплей виник у Японії в середовищі фанатів аніме. Основними прототипами костюмованої гри являються персонажі мультфільмів, аніме,фільмів, коміксів, легенд та міфів. Також прототипами можуть бути реально існуючі музичні персонажі та ін…
Учасники детально відтворюють образи, роблячи акцент на розробку костюма, макіяжу та додаткових атрибутів,  розкриваючих образ вибраного героя. Костюми, пошиті самими учасниками, демонструються в дефіле.  Додатковими напрямками сучасної   моди косплею є  фотокосплей, коли образи розкриваються у серії фотознімків та відеокосплей - у форматі короткометражного кіно.
Зазвичай, косплеї проводяться на фестивалях, або інших заходах пов `язаних із аніме і манга - культурою.  В нашій бібліотеці все було простіше. Провести свій невеличкий фотокосплей вирішили читачки Вікторія Надточая, котра відтворила персонаж фільму «Бліч» ( лейтенант 10 загону Нанао Ісе) і фотограф Валерія Кононенко. Дівчатка із задоволенням фотографували свого героя серед книжкових полиць викликаючи до своїх дій не аби яку цікавість як бібліотекарів, так і читачів. Також, вони розповіли багато цікавого про косплей, як вуличну моду, про любимих героїв та правила проведення таких фестивалів.


Немає коментарів:

Дописати коментар