пʼятницю, 15 березня 2013 р.

«Квіти серед квітів» першими зустрічають весну

(Ми на сторінках періодики)

Вже традиційно, з початком весни у міській виставковій залі влаштовується виставка-конкурс образотворчого мистецтва «Квіти серед квітів». Сама назва красномовно розповідає про те, чому присвячена ця експозиція. Певна річ, мова йде про квіти, жінок, весну, кохання.
Той, хто знайомий з цією гарною традицією – вшановувати жіночо-квітковий вернісаж на самому початку календарної весни, завжди з нетерпінням очікує відкриття цієї виставки. А тим, хто вперше чує про цю виставку-конкурс, радимо якнайшвидше завітати у міську виставкову залу для того, щоб помилуватися зображеннями найчарівніших істот, створених Всевишнім, - жінок і квітів…
6 березня відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу. І, як завжди, без сюрпризів не обійшлося.
Насамперед, варто сказати, що справжнє свято подарували відвідувачам автори чудових робіт, представлених на виставці. Приємно відзначити і той факт, що кожного разу конкурс відкриває нові імена. Ось і цього разу аж шестеро авторів дебютували у цій виставці. Тож поціновувачі прекрасного мають гарну нагоду і для себе відкривати нові сторінки творчості  білоцерківських художників. І, певна річ, шанувальники образотворчого мистецтва із нетерпінням чекають нових робіт своїх улюблених  і вже добре знаних у місті митців. А вони у свою чергу виправдовують усі сподівання і діляться своїми досягненнями з глядачами.
Цьогоріч у виставці взяли участь понад три десятки художників.
Традиційно було визначено переможців конкурсу у двох номінаціях: «Портрет» і «Натюрморт».
Щоправда, цього разу поважне журі вирішило не призначати місця, а лише визначити по три переможці.
Отож переможцями стали:
Номінація «Портрет»: Тетяна Максимова, Надія Соболєва, Тетяна Матвієнко.
Номінація «Натюрморт»: Ольга Мілейко, Крістіна Смєлова, Тетяна Губрій.
Окрім того, представники спонсорів – підприємства «Укрінтерм» додатково визначили кількох художників, котрим надали грошову премію.
Переможці отримали свої заслужені дипломи. Втім, у цій виставці немає переможених і незадоволених. Адже всіх: і митців, і відвідувачів виставки об`єднали світлі почуття любові, краси, радості.
Нагадаємо, що виставка відкрита за підтримки відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради та міської централізованої бібліотечної системи.
Виставка триватиме до 28 березня.
Тож поспішайте на зустріч з прекрасним, з весною, коханням та ніжністю. І нехай ваш настрій буде таким же барвистим , як і виставка «Квіти серед квітів».
Олена Ходоровська
Гриф.- 2013.- 13 берез.- С.15






Немає коментарів:

Дописати коментар