вівторок, 19 липня 2022 р.

Об’єднані мовою



В Україні чотири місяці триває героїчний спротив українського народу проти російських загарбників. Країна мужньо бореться за державну незалежність, суверенітет, територіальну цілісність та вільне майбутнє своїх дітей.

Ми виборюємо право на свою культуру та національну ідентичність. І одним  визначальним чинником нашої ідентичності є українська мова. Сьогодні як ніколи мова є головною ознакою, базовим складником української нації. Володіння рідною мовою набуває ключового значення, вона є «стратегічною зброєю» яка об’єднує українців.

Після початку повномасштабної війни збільшилась кількість людей, які прийняли свідоме рішення перейти на українську мову.

23 червня бібліотека-філія №8 Білоцерківської централізованої бібліотечної системи імені Петра Красножона презентувала відкриття Розмовного клубу української мови.

Клуб розрахований на внутрішньо переміщених осіб, які бажають краще володіти українською мовою та вільно почуватися в україномовному середовищі серед громади міста Білої Церкви.

Засідання клубу щочетверга на волонтерських засадах буде проводити професійний викладач української мови Білоцерківського національного аграрного університету пані Наталія.

На відкриття клубу завітали 14-ть учасників, переважно – переселенці з Волновахи, Слов’янська, Святогірська, Харкова, Бердянська, сіл Луганської області, а також місцеві жителі. Перше зібрання було ознайомче, організатори і учасники поспілкувалися та проговорили питання, з якими вони прийшли до клубу, що хочуть отримати з цих засідань.

Родзинкою зустрічі був музичний дарунок. Своє мистецтво гостям  подарував випускник Білоцерківської школи мистецтв №5 імені Заслуженого діяча мистецтв України Сергія Томащука, бандурист Владислав Мазур, який виконав твір «Бандуристе, орле сизий».

Нині ж клуб працює на постійній основі. Тож, чекаємо щочетверга о 12.00  переселенців та всіх охочих  в клубі за адресою: вул. Леваневського, 55.

Вас чекають цікаві заняття з розвитку українського мовлення, вільне спілкування і нові знайомства, зустрічі з письменниками-краянами і знайомство з новою українською літературою. Вік учасників не обмежений. Раді бачити всіх зацікавлених.

 

Світлана Хмільова

Немає коментарів:

Дописати коментар