понеділок, 18 липня 2022 р.

Світлий промінь творчості Таїни Братченко


В наш непростий та напружений час, коли в країні триває кривава війна із російськими загарбниками, весь український народ об’єднався за для відстоювання своєї незалежності та територіальної цілісності. Кожен свідомий українець робить все від себе можливе, щоб допомогти нашій Україні і ЗСУ здобути Перемогу, визволити нашу землю від поневолювачів.

14 липня в бібліотеці№8 відбулася творча зустріч з письменницею-краянкою, поетесою, журналісткою, громадською діячкою Таїною Іванівною Братченко (літературний псевдонім Таїна Краєвська), яка є лауреатом Літературно-мистецької премії ім. І.Нечуя -Левицького та членом Національної спілки письменників України.

Пані Таїнамає чітку громадянську позицію щодо війни в країні, тому виявила бажання провести благодійну акцію з продажу своїх книг, а всі виручені кошти передати на ЗСУ.

На зустріч з Таїною Братченко завітали читачі бібліотеки, колеги та друзі.

Народилася пані Таїна 15 червня (1952 року) в м. Кіровограді( Кропивницький) та нещодавно відсвяткувала свій ювілей.

Закінчила Кіровоградське музично-педагогічне училище та факультет журналістики Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка.

Понад 20 років життя присвятила журналістиці,викладачем Білоцерківської філії Міжнародної академії управління персоналом,науковцем історичного музею «Поле Полтавської битви»у м. Полтаві, екскурсоводомтуристичного бюро у м. Феодосія.

У 1985 р. переїхала до м. Біла Церква. Працювала лектором міського відділення Товариства «Знання», педагогом середньої школи, фахівцем Центру соціальної служби відділу у справах сім'ї та молоді міської ради, редактором газети «Аграрні кадри» Білоцерківського аграрного університету, вчителем української мови, вела літературо-народознавчу передачу на Білоцерківському радіо «Рушничок».

Творчий доробок Таїни Братченко вагомий та багатогранний. Її творчість різножанрова – проза, поезія, гумор.Через свої книги письменниця намагається донести до читача любов до рідного краю, природи, народних традицій та найкращої у світі мови. І кожне слово написане авторкою барвисто іскриться любов`ю.


Вона авторка публіцистичної збірки «Дотик до чужої долі» (1998), документальної повісті «Покликання» (2004), повісті «Портрет циганки» (2005); збірок казок «Про малят і звірят», «Бабусині оповідки» (2008); книги гумору «Шосте почуття» (2010); збірки оповідань «Лабіринти долі» (2011); збірка віршів «Самотній скрипаль» (2012); «Випробування жінкою» (2013); казки для дітей «Пригоди голуба Урра» (2014); історичне дослідження «Правда і міфи про Кобзаря»(2015); оповідання «Прозріння»(2017); історична мандрівка підземеллями парку«Таємниці парку "Олександрія» - в співавторстві з істориком-краєзнавцем Євгеном Чернецьким(2018).

Під час заходу звучали уривки з книг Таїни Братченко у виконанні авторки та розповіді про цікаві факти біографії письменниці. Було багато запитань. Присутні на заході читачі із задоволенням придбали книги нашої краянки. А отримані кошти будуть спрямовані на допомогу нашим захисникам.

Пані Таїні зичимо міцного здоров’я, творчого натхнення та наснаги.

Світлана Хмільова

Немає коментарів:

Дописати коментар