середу, 24 листопада 2021 р.

"Трилогія туману" Руїса Сафона (продовження)


Карлос Руїс Сафон 
(25 вересня 1964, Барселона) — іспанський (каталонський) письменник та композитор.

Карлос Руїс Сафон є одним з найбільш популярних авторів у всьому світі. Його літературна кар’єра розпочалася у 1993 році разом з публікацією серії містичних книг для підлітків — «Принц туману», «Палац півночі», «Вересневі вогні» (пізніше об’єднані у «Трилогію туману») та «Марина». У 2001 році він написав свій перший «дорослий» роман — «Тінь вітру» — який надалі був переведений на більш ніж 30 мов і виданий у 40 країнах загальним тиражем, що перевищує 10 млн примірників. Наступний його роман — «Ігри янгола», закінчений у 2008 році, відразу був опублікований барселонським видавництвом Planeta мільйонним тиражем. А ще один роман Сафона «В’язень неба», що вийшов у 2011, став однією з найбільш успішних книжок року в Латинській Америці.

Нещодавно мені до рук потрапила третя частина «Трилогії туману», що нещодавно поповнила фонд нашої бібліотеки. Початок захопливий і казковий. Тож постараємося поступово розкрити всі три книги.

Палац півночі. Книга 2.

У жахливій пожежі, що за незбагненних обставин сталася в Калькутті під час відкриття нової залізничної станції, загинуло кілька сотень дітей. Тоді вогняний привид затято розшукував близнят Бена і Шері. Їх урятував лейтенант Пік ціною власного життя. Минуло шістнадцять років, і демон знову з’явився в місті. Над братом і сестрою нависає смертельна небезпека. Що він таке і що йому від них потрібно? Щоб розгадати цю загадку, близнята мають повернутися до початку. Та спроба розворушити минуле обернеться на жорстоке відкриття, яке приголомшить їх обох, бо книгу життя часом небезпечно гортати у зворотному напрямку…

Немає коментарів:

Дописати коментар