пʼятницю, 12 листопада 2021 р.

"Трилогія туману" Руїса Сафона. З нашого фонду

Карлос Руїс Сафон (25 вересня 1964, Барселона) — іспанський (каталонський) письменник та композитор.

Карлос Руїс Сафон є одним з найбільш популярних авторів у всьому світі. Його літературна кар’єра розпочалася у 1993 році разом з публікацією серії містичних книг для підлітків — «Принц туману», «Палац півночі», «Вересневі вогні» (пізніше об’єднані у «Трилогію туману») та «Марина». У 2001 році він написав свій перший «дорослий» роман — «Тінь вітру» — який надалі був переведений на більш ніж 30 мов і виданий у 40 країнах загальним тиражем, що перевищує 10 млн примірників. Наступний його роман — «Ігри янгола», закінчений у 2008 році, відразу був опублікований барселонським видавництвом Planeta мільйонним тиражем. А ще один роман Сафона «В’язень неба», що вийшов у 2011, став однією з найбільш успішних книжок року в Латинській Америці.

Нещодавно мені до рук потрапила третя частина «Трилогії туману», що нещодавно поповнила фонд нашої бібліотеки. Початок захопливий і казковий. Тож постараємося поступово розкрити всі три книги.

Отже, Володар Туману. Книга 1       

• Бестселер The New York Times від автора серії бестселерів про всесвіт Цвинтаря
забутих книжок.

Родина тринадцятирічного Макса переїздить до тихого прибережного містечка. Та з першого ж дня хлопець відчуває щось дивне. Ці старовинні будівлі та химерні вулички — наче живі. І ці скульптури — здалося, чи вони ворушаться? Стрілки годинників тут інколи починають рухатися у зворотному напрямку. А під час буревію з морського дна підіймаються затонулі кораблі. Загадкою оповита історія колишнього господаря будинку, де оселилася родина Макса. Та ось дивний доглядач маяка розповідає легенду про безжалісного й могутнього Володаря Туману, який століттями панував у цих краях. А тепер він повернувся, щоб зібрати борги минулого…

Немає коментарів:

Дописати коментар