четвер, 14 січня 2021 р.

Покращуємо пам'ять - платформу для знань


За свята і карантини багато хто з вас нарешті зміг замислитися над саморозвитком.  Інтернет пропонує тисячу сфер, які неодмінно потребують вашої уваги, та з чого почати? Приділіть увагу власному ресурсу. Подбайте про свій спокій, не перенавантажуйтеся і дозвольте тілу та свідомості відновлюванітися. А тоді починайте підготовку, хай цей процес принесе вам радість від покращення однієї з основних функцій мозку.

ЯКІ ЧИННИКИ ВПЛИВАЮТЬ НА ПОКРАЩЕННЯ НАШОЇ ПАМ'ЯТІ?

Примітивні поради «Їжте більше фруктів», «Займайтеся спортом», «Проводьте більше часу на свіжому повітрі», ‒ зовсім не банальні, якщо мова йде про вашу пам'ять. За пам'ять відповідає мозок. А ми часто забуваємо про те, яким важливим є для мозку кисень, корисні мінерали і мікроелементи, нові емоції та враження. Як мінімум, для хорошої пам'яті вам необхідно: Почати правильно харчуватися. Під словом «правильно» читай «збалансовано»!

Ваш раціон повинен містити достатню кількість вітамінів і мікроелементів. Безумовно, ви можете вживати вітаміни, але краще, якщо ви будете отримувати всі корисні речовини з їжею. Горіхи найкраще споживати волоські, але можна і фундук або арахіс. Йод  теж необхідний нашому мозку. В морепродуктах і морській капусті його предостатньо. Однієї чайної ложечки меду цілком достатньо, для отримання потрібної для роботи мозку кількості глюкози. Лимон через вміст Вітамін С не тільки корисний своїми властивостями підвищувати імунітет, але і здатний при регулярному вживанні запобігати забудькуватості

Збільшити фізичну активність. Хочете рівненько сидіти на стільці цілий день і пам'ятати Дні народження всіх своїх друзів і близьких? Не вийде. Для нормальної циркуляції крові, для запобігання застійних процесів лімфи і нормального кровопостачання мозку необхідно більше ходити пішки і відвідувати тренування (танці, фітнес, тренажерний зал).

Достатньо спати. Людина, яка не виспалася ‒ це людина з поганою пам'яттю! Кожному, і дитині, і дорослому, необхідно спати не менше 8 годин на добу. Достатня кількість мелатоніну (гормону сну) і соматотропіну (гормону росту) допоможуть вам продуктивно вчитися, працювати і якісніше запам'ятовувати інформацію.

Отримувати нові емоції. Ходити в гості, частіше бачитися з друзями, відвідувати виставки, театри, ходити в кіно, їздити в подорожі ‒ все це допоможе вашому мозку відчувати себе вічно молодим! Формуватимуться нові нейронні зв'язки. 

Джерело: https://buki.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар