вівторок, 27 лютого 2018 р.

« Добрий день, Німеччино! Gutentag, Україно!»



 « Добрий день, Німеччино!  Gutentag,  Україно!», - такі вітання  звучали у читальному залі бібліотеки №8 26 лютого. З нагоди українсько-німецького року мов 2017-2018 у книгозбірні   пройшов День інформації «Німеччина : культура, мова, традиції».
Цього дня користувачі мали змогу дізнатися чимало нового та цікавого про одну з передових держав Західної Європи, яка входить до «Великої сімки» країн світу і є регіональним лідером у Європейському Союзі.
 Література, представлена на книжковій виставці  та експрес-інформація «Німеччина : дорога вражень», допомогли відкрити різнобарвну  та багато в чому непізнану Німеччину – країну кращих у світі автомобілів, ідеальних доріг,  чудових музеїв,  драйвової рок-музики та  галасливих пивних фестивалів.
 Мова та література є майданчиком для культурного взаємопізнання  двох країн. Саме тому відвідувачам  бібліотеки  була запропонована виставка-перегляд «Невмирущі сторінки німецької класики», на якій  представлено імена авторів з широкою палітрою тем та стилів : Гофман і Гауф, Гете і Шиллер, Ремарк і Брехт, Зюскінд і Штраль. В низці письменницьких досягнень німецької літератури  - сучасна  німецька проза,  що також була презентована в рамках Дня інформації.
Захоплюючим був  і відеомаршрут  «Подорожуємо Німеччиною», в якому поєдналися історія, сучасна індустріалізація та чарівна природа.
Активний читач бібліотеки,  пан Борис Стуканов  , поділився своїми враженнями від поїздки Німеччиною, і його розповідь про Кельн, Бонн, Дрезден логічно доповнили думку про те, що кожен регіон Німеччини  має чим вразити і захопити.
Наші країни, безперечно, багато в чому різняться, перш за все рівнем життя, проте такі знайомства з високорозвинутими державами  – це передусім досвід,  розширення горизонтів та знань, а заходи, на кшталт проведеного бібліотекою Дня інформації, допомагають зрозуміти, куди нам рухатися далі, чого навчатися та що пізнавати. І за це подякуємо Німеччині.

                                                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар