вівторок, 20 лютого 2018 р.

Семінар по захисту прав учасників АТО

 18 лютого бібліотеці  №8 відбувся черговий семінар інформаційно-просвітницького характеру для учасників АТО, членів їх сімей за участю волонтерів, представників Білоцерківського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги та  інших громадських організацій та користувачів книгозбірні. Організатором заходу виступила Білоцерківська міська громадська організація «Правова єдність». До участі в семінарі в якості спікера була запрошена Анастасія Бородуля, юрист, волонтер ГО «Юридична сотня», яка має чималий досвід роботи в напрямку захисту прав учасників АТО. Під час заходу вона розповіла про актуальні питання в цій сфері, а саме: Особливості надання та позбавлення статусу учасника бойових дій;
Права та державні гарантії учасників АТО та членів їх сімей: актуальні питання та аналіз найпоширеніших проблем. Медичне забезпечення: при яких захворюваннях в лікарнях повинні забезпечити безкоштовним  лікуванням, зубопротезування, медичне обстеження
правила постановки на житловий облік, молодіжне кредитування, забезпечення учасників АТО житлом; навчання для  учасників АТО та членів їх сімей;    нормативно-правові акти в сфері регулювання відносин, пов'язаних із наданням пільг учасникам АТО.
Окрім цього, учасники заходу мали можливість обговорити проблеми, з якими стикаються учасники АТО та члени їх сімей під час реалізації своїх прав: при приватизації земельних ділянок, перевезенні пільгових категорій населення, при отриманні позики на будівництво тощо. Всі присутні приймали активну участь в заході, ділилися власним досвідом у захисті своїх прав. Семінар виявився надзвичайно корисним для його учасників, адже між ними відбувся обмін інформацією, що навіть і не відноситься до юридичної тематики (до прикладу, в яких приватних аптеках учасники бойових дій можуть скористатися знижкою при придбанні ліків, адреси поліклінік, де можна здійснити безкоштовне зубопротезування (включаючи і поліклініки м. Києва), куди звернутися за психологічною допомогою тощо).
Всі присутні дійшли висновку, що такі зустрічі необхідно періодично проводити.
Захід пройшов в рамках проекту «Посилення правової спроможності та соціально-психологічна інтеграція учасників АТО» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».



Немає коментарів:

Дописати коментар