середа, 25 жовтня 2017 р.

Смак простих і корисних страв

Велике значення в українській кухні з давних-давен мають овочі: картопля, капуста, морква, буряк, гарбуз, про які  йшла мова на одному із занять групи здоров'я, що діє при нашій бібліотеці. Ми не просто прослухали та записали рецепти картопляного хліба-лаваша, млинців з капусти - у нас була можливість продегустувати  всі ці вироби, а стравою-загадкою став  "Гратен" з гарбуза.
 Сьогодні ділимося з вами рецептом хліба-лаваша з картоплі:- 3 середні картоплини відварити та зробити пюре.


- 150 мл. води або молока
- 1ч. л. солі, цукру
- 2 ст.л. олії
- 1 ст. л. сухіх дріждів
- 300-400 гр. муки
В картопляне пюре влити рідину, додати сіль, цукор та розмішати.
Всипати сухі дріжді, додати олію та залишити підходити на 40 хв.
Розділити на дві частини, викласти на деко та залишити підходити ще на 20 хв.
Випікати в духовці при температурі 180-200 градусів, 15-20 хв.
Тож, до нових зустрічей і до нових рецептів!

Немає коментарів:

Дописати коментар