середу, 18 жовтня 2017 р.

Сторінками козацької слави

 Запорізьке козацтво – явище без перебільшення феноменальне, аналога якому не має й по сьогодні в історії жодного іншого народу. Саме козацтво стало тією силою, яка об’єднала український народ навколо однієї ідеї – здобути незалежність  власної держави. Діяльність козаків була багатогранною – як захисників прав народу, звитяжних воїнів, вільнолюбних громадян, політичних і державних діячів, дбайливих  господарів землі, досвідчених хліборобів, творців високого мистецтва, мудрих вихователів. Сила, велич і могутність козацтва були і залишаються вагомими.
Працівники бібліотеки-філіалу №8  напередодні Дня Українського козацтва провели зустріч з учнями спортивного ліцею (КОЛІФКС). Присутні не тільки ознайомилися зі сторінками козацької слави, але й дізналися про звичаї, культуру та побут запорізьких козаків. Працівники книгозбірні супроводжували виступ відеоматеріалами, присвяченими козацтву.
 Захід відбувався в формі діалогу. Всі зійшлися на думці, що кожному з нас можна багато чому навчитися на прикладі пращурів – ставленню до батьків, людей старшого віку, жінок, а головне – любові до України. Так чому б не почати діяти в цьому напрямку уже сьогодні?                                                                                             
                                                                                                                                    Ганна Іванова.

Немає коментарів:

Дописати коментар