четвер, 7 липня 2016 р.

Хто віночка пійме, той мене візьме


...Ой зов’ю вінки да на всі святки,
Ой на всі святки, на всі празники,
Та рано, рано — на всі празники...

В роботі нашої бібліотеки з`явилася нова тенденція – проводити масові заходи на замовлення читачів. І це добре. Так було й цього разу. 7 липня відзначають народне свято Івана Купала.
Напередодні святкування до бібліотекарів підходили користувачі із запитаннями: «Чи будете щось проводити на Купала? А мені можна прийти?» Були й такі, хто пропонував свої послуги. Це є свідченням популярності бібліотеки-філії №8 середі жителів мікрорайону Леваневського.
Як і планувалося, свято відбулося 6липня о 12.00. Був задіяний самодіяльний хор «Вербиченька» (худ.керівник О.Атаманенко).
У пісенному виконанні аматорів глядачі почули цікаву розповідь про купальську ніч і чудодійну силу віночка-оберега, про квіти з яких його сплітають, про дівочу незайманість і її чарівну красу, про цвіт папороті і підступних русалок, про вогняне багаття та хлопців, що стрибають через нього, про хрещатий барвінок і його магічну силу у коханні.
Пісенну розповідь доповнили бібліотекарі, розповівши про віруванні українського народу, його звичаї та обряди. А ще провели конкурс на уміння сплести купальський віночок та визначили переможців. Це для дівчаток, а для хлопчаків – конкурс на спритність – хто швидше перенесе ложкою воду зі стакана на столі у другий стакан, що стоїть на іншому столі. У їхній спритності ніхто не сумнівався – воду перенесли і приз отримали.
Захід відбувся у парку біля бібліотеки. Гарне виконання українських народних пісень вабило перехожих, що зупинялися, аби послухати чарівний спів.



















Немає коментарів:

Дописати коментар