четвер, 1 жовтня 2015 р.

Україно, за тебе молюся!



        Україно, молюся за тебе,
        Як за матір гріховно-святу,
             За блакить твого вічного неба
І за ниву твою золоту.
          («Молитва за Україну»)


Зазвичай, у святковий день говорять про винуватців торжества. Їм усі вітання й подарунки. А я хочу розповісти про тих, хто сьогодні вітав наших читачів з Днем людей похилого віку. Це хоровий колектив «Вербиченька» до складу якого входять представники трьох клубів Академії пенсіонерів: «Діамант», «Усмішка» і «Калина», всі вони люди золотого віку – збагачені життєвим досвідом, залюблені у пісню, зігріті любов`ю до рідної землі, про що свідчив їхній пісенний репертуар: «Вербиченька», «Молитва за Україну», «Біля калини плакала мати», «Лелеки», «Ой у полі криниченька», «Туман яром». 
Виконані пісні розповіли про кохання молодого козака, про материнську любов до сина, про білих лелек із далекого дитинства, про молодого воїна, який загинув під Львівським замком, про босі ніженьки сколоті стернею. «Молитва за Україну» підняла присутніх на ноги. Довго не стихали оплески і слова вдячності артистам. І це не випадково. Їхнє виконання привертало увагу і тому виникло запитання, а хто ж керівник? Ольга Павлівна Атаманенко. Хочеться  більше розповісти про цю жінку. За фахом вона педагог, зовсім трішки, всього 2 курси, навчалася на диригентсько-хоровому відділі. Але навіть невеликі музичні знання дали свій результат. Стараннями Ольги Павлівни хор росте на очах, відчувається майстерність  виконання пісенних творів і все це у поєднанні великого бажання і любові до пісні її виконавців дає бажаний результат – глядачі їх люблять. Підтвердженням  були довгі овації і оплески.
«Вербиченька» любить співати і відповідально ставиться до свого захоплення. Українські костюми шили самі – вишиті сорочки, плахти, червоні чоботи, очіпки. Все зроблено з великою майстерністю і любов`ю. Чом не артисти?
Якщо у вас є сумніви, завітайте на їхні концерти і самі в тому пересвідчитеся. А ми вже не раз отримували насолоду від української пісні у  виконанні самодіяльного ансамблю.
Вітаємо колектив «Вербиченька» із Міжнародним днем людей «поважного» віку. І бажаємо здоров`я, щастя, миру і творчих досягнень.

З повагою колектив бібліотеки №8.
Ольга Атаманенко, керівник хору


2 коментарі:

  1. Нехай ця осіння пора, в яку ви вступили, буде світлою й ласкавою, наповненою душевним теплом, увагою і турботою близьких!
    Живіть довго і щасливо, будьте здорові, радійте успіхам дітей та онуків!
    Миру вам, оптимізму і благополуччя!

    ВідповістиВидалити