пʼятницю, 28 серпня 2015 р.

Журнал для дошкільників та їхніх батьків

«ЗРОСТАЄМО РАЗОМ» У БІБЛІОТЕЧНОМУ КЛУБІ «Я – МАМА»

Шановні користувачі, бібліотека№8 отримала  8-й номер журналу «Зростаємо разом»

ЯКЩО У ВАС ТРУДНОЩІ У СТОСУНКАХ ІЗ ДИТИНОЮ І ВИ: СУМНІВАЄТЕСЯ, НЕ ЗНАЄТЕ, ЯК КРАЩЕ ВЧИНИТИ; ВІДЧУВАЄТЕ, ЩО ЩОСЬ  РОБИТЕ НЕ ТАК – ЧИТАЙТЕ ЖУРНАЛ «ЗРОСТАЄМО РАЗОМ». ПРОФЕСІЙНІ ПСИХОЛОГИ ДАДУТЬ ВІДПОІДЬ НА ЗНАЧНУ КІЛЬКІСТЬ ЗАПИТАНЬ ЩОДО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ.

ДІАЛОГИ ІЗ ПСИХОЛОГОМ

Образлива дитина – це не рідкість. Дитина ображається через дурниці, при цьому влаштовує голосну істерику і батьки, жаліючи свого малюка, йдуть у нього на поводі – купують іграшки і солодощі, аби він заспокоївся. А про причини образи дорослі просто забувають. Ось і виходить, що дитина використовує свою «псевдообразу» для того, щоб дістати бажане від мами і татуся.


Тема номера: «Образлива дитина»
Рубрику веде Анна Гресь

ОБРАЗЛИВА ДИТИНА. ОСНОВНІ РИСИ ВДАЧІ Й ОСОБЛИВОСТІ


  1. Хороші акторські здібності
  2. Суперемоційність.
     
Такий малюк дуже емоційний. Попри те, що він демонструє бурю емоцій на своєму       обличчі для оточення, та ще й сам починає вірити в те, що говорить.
  1. Егоцентризм.
  2. Ця риса тією чи іншою мірою властива всім дітям. Основний момент – усі почуття і проблеми обертаються навколо «Я» самої дитини.
  1. Невміння співпереживати оточенню
Цю рису можна не відразу помітити. Малюк може грати з тваринами, але рідко про них піклується. Тягнеться до дітей, але при цьому йому мало цікаві самі діти, він більше зацікавлений у їхній оцінці своїх дій. Уміє прораховувати свої образи.

ЗВІДКИ БЕРУТЬСЯ  ОБРАЗЛИВІ ДІТИ
Образливість – це природжена якість. Існує цілий набір рис вдачі, які створюють передумови для появи образливих дітей.
Проте психологи схильні бачити все-таки інші причини образливої поведінки.
Наприклад: це може бути бажання дитини (нехай підсвідоме) привернути до себе увагу дорослих чи однолітків. Так поводяться діти, яким постійно бракує уваги з боку батьків. Вибравши образу за зброю, вони користуються нею дуже успішно.


ЯК ВІДУЧИТИ ДИТИНУ ВІД ОБРАЗЛИВОЇ ПОВЕДІНКИ? ЩО РОБИТИ БАТЬКАМ ОБРАЗЛИВИХ ДІТЕЙ? ЯК ЗРОБИТИ ДОМАШНІЙ ЛЯЛЬКОВИЙ ТЕАТР І ПРОВЕСТИ СІМЕЙНУ ФОТОСЕСІЮ – на ці та інші запитання, ви знайдете відповідь у журналі
«ЗРОСТАЄМО РАЗОМ»

ЗАПИТУЙТЕ ЖУРНАЛ У ЧИТАЛЬНОМУ ЗАЛІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар