Подружжя Орловські |
Подружжя Олександр та Юлія
Орловські, господарі магазину натуральних продуктів «Продукти сімейного
харчування», що знаходиться на ринку масиву Леваневського, провели для читачів
бібліотеки №8 майстер-клас по випічці хліба із бездріжджового тіста.
Про себе розповіли коротко:
- Створили «Клуб здорового
харчування», аби популяризувати натуральну фермерську продукцію, яка не шкодить
здоров`ю
людини.
Олександр сам киянин, міська
людина. Та спільні погляди і
- Ми хочемо побудувати нову
країну для своїх дітей, бо для себе вже не встигнемо. Хочемо діяти, змінити
ситуацію і підхід до виробництва продуктів харчування у нашій державі.
Надіємося реалізувати свою мрію в наших дітях – говорить Олександр.
А читачі, тим часом, смакували
хлібом спеченим пані Юлією. Для охочих, пропонуємо рецепт.
Хліб на заквасці з розрахунку на одну хлібину:
400гр. – теплої води
4ст. ложки закваски
4ст. ложки муки (добавляємо до
закваски і доводимо до густоти сметани)
Ставимо в тепле місце на
1годину. Це буде опара.
Через 1годину добавляємо
1ч.ложку солі і 2ч.ложку цукру. Додаємо пшеничну і житню муку, можна пополам, а
можна в своїх пропорціях, залежно від того, який хліб хочемо отримати – чорний
чи білий. Заміс повинен піднятися у два рази. Тоді випікаємо.
Закваска
Закваску робимо на водній теплій
основі. Закваска готується на протязі 5 днів.
1 день - 100гр. води і 100гр. муки кладемо у ємність
2 день – добавляємо ще 100гр.
муки і 100гр води і так на протязі 5-и днів. Стоїть в теплому місці. Після
повної готовності ставимо її в холодильник.
По мірі використання закваску
періодично потрібно підживлювати (додавати по 100гр. муки і води). Чим старіша
закваска, тим вона краща. Закваска повинна мати консистенцію сметани.
БАЖАЄМО УСПІХУ! СМАЧНОГО!
Вже уявила смак та аромат цього свіжоспеченого хліба! Рецепт занотувала... Треба спробувати...
ВідповістиВидалитиБажаю успіху
ВідповістиВидалити