вівторок, 19 травня 2015 р.

Екологічний проект:«Велика шкода від маленької батарейки»

Задумайтесь тільки, – потрапляючи в навколишнє середовище одна пальчикова батарейка може забруднити 20 квадратних метрів грунту, який упродовж 50 років буде не придатний для сільського господарства.
В іграшках, годинниках, побутовій техніці – батарейки сьогодні всюди. Та їхній вік не довгий. Через декілька місяців, відробивши своє, батарейка потрапить, у кращому випадку, на спеціалізований завод  утилізації, у гіршому – просто на смітник, а звідти – у грунт, воду…
Другий рік поспіль бібліотека №8 проводить постійно діючу акцію по збору використаних батарейок серед мешканців мікрорайону Леваневського, які активно долучаються до пропозиції книгозбірні.
Виявилося, що не тільки наша бібліотека переймається екологічними проблемами міста. Учні Київського обласного ліцею-інтернату фізичної культури та спорту, також, не байдужі до матінки-природи. Вони, спільно з учителем біології Г.Волик та учителем хімії С.Скоропадською, розробили екологічний проект «Велика шкода від маленької батарейки», в який входять: виховні години, соціально-екологічна реклама, виготовлення плакату та макету батарейки. Активну участь у проекті взяли ліцеїсти: М.Горобець («журналіст»), М.Кириловець («батарейка»), К.Янковська.
Тож, шановні наші читачі, хто ще не з нами, долучайтеся, не залишайтеся осторонь!
До вашої уваги, місця, де збираються батарейки:
вул..Леваневського, 55 (бібліотека-філія №8);
вул. Леваневського, 42;
вул.. Славіна,22
 С.Хмільова, зав.бібліотекою








Немає коментарів:

Дописати коментар