понеділок, 25 травня 2015 р.

День вишиванки

Свято української  вишиванки відзначають щороку в третій четвер травня. У цей день українці вдягають вишиті сорочки і йдуть на роботу, до школи, інституту і просто гуляють у святковому вбранні.
Всеукраїнську акцію “День української вишиванки” започаткували у 2007 році студенти Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, а конкретніше – ідея належить студентці Л.Воронюк. Її підтримали одногрупники, котрі прийшли на заняття у вишитих сорочках. Викладачі також не залишилися осторонь. Традиція швидко прижилася в Україні.

24 травня, цього року, в Києві планується традиційний Мегамарш у вишиванках. Збиратимуться кияни біля Золотих воріт о 13:00.
В четвер, 21 травня, у виставковій залі бібліотеки №8 відбулася краєзнавча літературно-музична година “Українська вишиванка – світ краси”. У заході взяли участь працівники книгозбірні, котрі розповіли присутнім про духовні цінності українського народу, відродження обрядів та традицій, ознайомили користувачів із книжковою виставкою “Сорочку мати вишила мені…”. Педагоги школи мистецтв №3 та їхні вихованці, підготували до свята композицію з музичних творів на слова українських класиків та письменників-краян. Учні читали вірші А.Малишка, В.Сосюри, П.Тичини, М.Рильського.
Обов`язковим атрибутом свята була українська вишиванка.


Немає коментарів:

Дописати коментар