четвер, 13 вересня 2012 р.

Всенародний сміхотворець


30 грудня 2012р.виповнюється 100 років від Дня народження  народного артиста України, талановитого актора, гумориста Андрія Корнійовича Сови. Андрій Сова був одним із найпопулярніших творчих особистостей 60-70 років. Це був багатогранний сміхотворець, якого називали майстром  своєрідного театру сатиричних мініатюр, володарем  дивовижного таланту перевтілення в тих, кого майстерно зображали: Павло Глазовий, Остап Вишня, Степан Олійник, Олександр Ковінька та ін.
 Сьогодні у читальному залі нашої бібліотеки відбулась мистецька година   "Всенародний сміхотворець”, присвячена  100-річчю від Дня народження талановитого гумориста.
На зустріч прийшли читачі, активісти книгозбірні, люди, які намагаються бути в курсі бібліотечного життя, літературних новинок. Їх гостинно зустріла Зоя Миколаївна Чутковська. Вона познайомила присутніх з біографією актора,  нагадавши, що фрагменти фільму «Королева бензоколонки»,за участю Андрія Сови, було знято у Білій Церкві, акцентувала увагу на цікавих моментах життя та творчості актора. На закінчення зустрічі прозвучали гуморески Павла Глазового, які свого часу виконував Андрій Сова.

Немає коментарів:

Дописати коментар