понеділок, 17 вересня 2012 р.

Нові надходження літератури. Вересень 2012.





Бузина, О.
      Тайная история Украины – Руси.  / Олесь Бузина. – 3-е изд.,испр. и доп. -  К.: Довіра, 2007. – 335с.
Книга  О.Бузины – первый за 15 лет независимости взгляд на украинское прошлое с точки зрения факта, а не мифа. Знаковые исторические фигуры предстают в книге не иконами, а живыми людьми. Сама же история такой, какой была на самом деле – исполнена жестокости и предательства, но чудовищно интересной. То, что скрывали архивы и самоцензура профессиональных историков, теперь становится достоянием широкого читателя.



Вильмонт, Е.
    Шалый малый / Екатерина Вильмонт. – М. : Астрель : Полиграфиздат, 2012. – 319с.
Полина Зацепина – молодая женщина, модный московский флорист. Карьера ее идет в гору, в семейной жизни тоже все складывается неплохо, но однажды она едет с подругой в лес за грибами, и там происходят события, которые грозят перевернуть всю ее жизнь…



Гудима, А.
     Спокута : повість / Андрій Гудима. – Біла Церква : ТОВ «Білоцерківдрук», 2012. – 96с.
Повість «Спокута» - це глибоко психологічна оповідь про долю офіцера, який на зорі своєї молодості з волі верхівки тоталітарного режиму колишнього СРСР виконував «інтернаціональний обов`язок ».
З книги постійно дихає майже біблійна істина: « Кожен являється на світ з певною місією, що визначається духом його…»





Дашвар, Л.
      Биті є. Гоцик  / Люко Дашвар. – Кн.3. – Х.: Книжковий Клуб «Сімейного дозвілля», 2012. – 272с.
Гоцик ані хвилини не сумнівався : Люба померла. Але що для нього означала ця втрата? Повернення до рідного села й перетворення на фермера, який шукає дружину? Ліпше вже все покинути й податися світ за очі, кудись до Європи, де саме поневіряється його мати. Дивак Ілля стає його супутником у мандрах – підступним другом і вірним ворогом.


Крюкова, Т.Ш.
      Кубок чарівника / Т.Крюкова. – Х.: Ранок,
2012. – 384с.
У книзі об`єднано дві казкові повісті: «Кубок чарівника» і «В`язень дзеркала». Це цікаві чарівні історії, що піднімають питання морального вибору, вірності, дружби, любові, зради,самопожертви.





Март,М.
Портреты в черных тонах (Стеклянная тень - исход) : роман / Михаил Март. – М. : Астрель : Полиграфиздат, 2012.- 318с.
     Они богаты и успешны. У них есть все! Но даже всего не хватает. В погоне за призрачным счастьем они готовы свернуть горы и пройти сквозь огонь. Человеческая жизнь – пустяк! Семья – предрассудок! Друзья – хлам. Людские судьбы – мелочевка! Цену имеют лишь деньги.




Мідянка, П.
     Луйтра в небо / Петро Мідянка. – К. : Темпора, 2010.- 392с.
Луйтрою у тих краях, де мешкає Петро Мідянка, називають драбину, східці. Отже – східці в небо. Нова збірка поезій закарпатця Мідянки – це його дев`ять сходинок до себе нинішнього, від першої збірки «Поріг»(1987) до «Ярмінка»(2008) – і до найновіших віршів та циклу культурологічних
есеїв.







Пагутяк, Г.
    Слуга з Добромиля : роман / Галина Пагутяк. – 
Л .: ЛА «Піраміда», 2012. – 200с.
«Він дивиться на людей, яких неможливо вилікувати, бо душу лікує тільки інша душа. Їх не можна забити дошками навхрест. Вони відкриваються від кожного подуву вітру історії чи навіть випадково підслуханого слова.». Ці вихоплені рядки з роману  Галини Пагутяк «Слуга з Добромиля» могли б бути одним із лейтмотивів твору, відзначеного Національною премією України імені Тараса Шевченка 2009 року, але світ його значно складніший і драматичніший.



Падалка, Ю.В.
     Пароль: «Севастополь» / Ю.В. Падалка.- Севастополь: Телескоп, 2011. – 224с.
В это трудно поверить, но все, о чем повествуется в этой книге, происходило в дни обороны Севастополя, в ее последние, самые тяжелые и героические дни. Здесь лишь немногие свидетельства тех, кто выжил. Издание этой книги – слабая, к сожалению, запоздалая попытка отдать дань памяти тысячам героев, не пощадивших своих жизней в борьбе с врагом.



Пейдж, Ш.
     Грех и невинность : роман / Шерон Пейдж. – М.: Астрель; Владимир : ВКТ, 2012. – 318с.
Этот клуб, а вернее бордель – самое таинственное и скандальное  место в Лондоне. И порядочная женщина скорее умрет, чем переступит порог подобного заведения.
       Но у Джейн Бомонт выбора нет…





Перес – Реверте, А.
    Осада, или Шахматы со смертью : роман / Артуро Перес-Реверте . – М.: Эксмо, СПБ : Домино, 2012. – 720с.
Впервые на русском  - новейший роман знаменитого писателя современной Испании!
Здесь есть и политическая интрига со шпионажем, и расследование, и любовная линия, и морские сражения, и приключения. Это книга с множеством неожиданных поворотов сюжета, здесь есть главная тайна, заговор, который может изменить ход истории.





Санченко, А.
    Нариси бурси / Антон Санченко. – К.: Темпора,2011. – 224с.
Це сімнадцять історій із життя бурси – Херсонського морського училища рибної промисловості « Тюлька». Кожен із цих нарисів ( за авторським визначенням жанрів) – яскравий, щирий, веселий та дотепний твір, просякнутий живою іронією і ліризмом.






Ульяненко, О.
    У знятому на плівку дні / Олесь Ульяненко. – К.: Український пріоритет, 2012. – 224с.
Він і нині є активним учасником літературного процесу й просто життя. Олесь Ульяненко залишається в своєму «житті після смерті» активним учасником літературного процесу.
Ця книга – своєрідний полілог, розмова Олеся з нами. Це тривання зустрічей із ним – у поза часі й у часі теперішнім.
Книга створена без урахування видавничих канонів.




Цілий, В.
   Останнє яблуко : [вірші] / Василь Цілий. – К.: ВЦ «Просвіта», 2007. – 143с.
До книжки відомого українського поета, автора багатьох поетичних збірок, увійшли вірші, написані протягом останнього часу.


Немає коментарів:

Дописати коментар