понеділок, 27 травня 2019 р.

Українські мотиви грузинської душі

Щорічно Україна та український народ 26 травня вітає державу Грузію з Днем Незалежності. Це національне свято приурочене до дати проголошення в 1918 році незалежності Грузії першим демократичним урядом на чолі з Ное Жорданія. Перша Демократична Республіка проіснувала лише два з половиною роки, а відновила свою незалежність Грузія лише у 1991 році. Бібліотека-філія №8 має дружні стосунки з грузинською діаспорою Білої Церкви. 24 травня, напередодні Дня Незалежності Грузії, у книгозбірні  відбулася зустріч читачів з чарівною жінкою – поетесою грузинського походження, Беллою Кукуладзе. Пані Белла творить свої поезії трьома мовами: українською – оскільки з 1994 року проживає в Україні, рідною грузинською та російською, яку вивчала в школі Ланчхутського району Грузії. За фахом авторка дуже далека від поезії. В1994 році закінчила Грузинський політехнічний інститут та отримала професію інженера-технолога і економіста, тривалий час займалася бізнесом, хоча вірші розпочала писати ще зі школи. Перша збірка поезій «Танго весни», яка побачила світ у 2009 році, присвячена мамі. Друга книга – «Ностальгія», надрукована в 2015 році, сповнена патріотизму та закликає грузинський народ до пробудження, спонукає прямувати шляхом героїчних предків. Щемну назву має третя книга – «Сльозами промита журба», а ще готується до друку четверта книга – «Українські мотиви грузинської душі». Пані Белла звернулася до присутніх українською мовою, яку вона вивчає та постійно удосконалює. Читачі, затамувавши подих, слухали натхненні та ностальгічні вірші про любов до своєї батьківщини, до України, до Білої Церкви, про любов та сум за мамою. Поезії лунали трьома мовами. Завершилася зустріч піснями про Грузію та Україну у виконанні гості.
Світлана Хмільова

5 коментарів:

  1. ქეთინო გიგინეიშვილი20 жовтня 2019 р. о 23:46

    ბელა ჩემო თბილო გოგო , ყველაფერ საუეთესოს გისურვებ, ვიცი სადაც არ უნდა იყო. ყველგან გვასახელებ და საქათველოზე იტყვი სიტყვას. ულევ წარმატებებს გისურვებ ჩემო ძალიან საყვარელო,ნიჭიერო გოგო. გამიხარდა...

    ВідповістиВидалити
  2. მერი გორგილაძე26 жовтня 2019 р. о 12:17

    ბელა კუკულაძე! ვამაყობთ შენით. შენ საქართველოს სიამაყე ხარ! გილოცავ კონკურსში გამარჯვებას! უამრავჯერ გაგეხარებინოს შენი წარმატებებით ქართველები... შენ უნიჭიერესი ადამიანი ხარ!..უფალმა ყველა ოცნება აგისრულოს ლამაზო და ტკბილო ბელა!.. გაიხარე ... ბედნიერება გეთანამგზავროს მუდამ... მუდამ ასეთი ღიმილიანი ყოფილიყავი. შენ იმსახურებ ყველაფერ კარგს უსაყვარლესო ადამიანო!..

    ВідповістиВидалити
  3. Маша Синявская26 жовтня 2019 р. о 14:24

    Белла Кукуладзе, Я поздравляю тебя с победой в конкурсе, и хочу пожелать оставаться всегда такой же душевной, веселой, искренней и радостной, ведь все, что ни случается – в конечном итоге, к лучшему! Помни всегда об этом! Пусть твоя жизнь будет не только светлой полосой, но и пестрит всеми цветами радуги, исключая серый и черный! И я желаю, чтобы все твои планы заканчивались ожидаемым результатом, и чтобы ты всегда гордилась собой! Пусть сбудутся все твои надежды и желания, превратив жизнь в настоящую сказку! С победой, самая прекрасная женщина на Земле!

    ВідповістиВидалити
  4. мадлена зоидзе27 жовтня 2019 р. о 09:13

    БЕЛЛА Кукуладзе, Поздравляю с потрясающей победой в конкурсе! Будь всегда лидером, достигай максимальных высот, развивайся и не останавливайся на уже достигнутом. Впереди много побед и работы над собой. Будь примером для подражания и покоряй все новые лидерские позиции! Мы гордимся тобой... МОЛОДЕЦ!

    ВідповістиВидалити
  5. დავით ზოიძე27 жовтня 2019 р. о 09:16

    ბელა კუკულაძე! შენ უნიჭიერესი ადამიანი ხარ! გილოცავ კონკურსში გამარჯვებას! ქართველები ვამაყობთ შენით.

    ВідповістиВидалити