вівторок, 1 листопада 2022 р.

1 листопада – День народження Європейського Союзу

листопада – День народження Європейського Союзу. Чи знаєте ви, що першим, хто виголосив ідею об’єднання країн на рівних умовах, став Віктор Гюґо. Сталося це ще 1851 року. У період, що передував революції 1848, письменник майже повністю закинув художню творчість і активізувався як політичний діяч. Він став переконаним республіканцем і після 1848 року брав активну участь у боротьбі за збереження і зміцнення республіканського ладу. Ідея Віктора Гюго знайшла своїх прихильників, і згодом в Європі з'явилися регіональні об'єднання, чия діяльність була спрямована на розвиток міжнародного співробітництва.

Європейський союз сьогодні -  це, напевно, найбільш природне сучасне економіко-геополітичне об’єднання, яке представлене більш ніж пів мільярдом її жителів .Утворився на основі підписаного 7-го лютого 1992-го року Маастрихтського договору, який набув чинності 1-го листопада 1993- го року. Цьому передувала величезна робота, що почалася ще з 1951-го року, коли в Парижі було підписано договір про створення Європейського об’єднання вугілля і сталі.

Європейський союз - це унікальне утворення націлене насамперед на ефективну регіональну інтеграцію. Загальні стандарти і основні цінності, якість і повага до прав людини, єдина, монолітна, але гнучка політика, питання колективної безпеки, роблять єврозону найбільш надійним партнером як для найближчих сусідів, так і для всіх інших країн світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар