понеділок, 21 вересня 2020 р.

Мольфарка українського слова: Дара Корній



Мирослава Замойська
 (справжнє ім’я письменниці) народилася 20 вересня 1970 року в селі Секунь, що на Волинщині. Після закінчення середньої школи вступила на журналістсько-редакторське відділення Українського поліграфічного інституту у Львові (нині Українська академія друкарства), де й отримала вищу освіту. Зараз письменниця мешкає у Львові, тривалий час працювала у Львівській національній академії мистецтв.


20 вересня відзначила ювілей Дара Корній, авторка майже двох десятків книг. Приєднуємося до численних привітань і бажаємо нових, прекрасних ідей, що і надалі захоплюватимуть і надихатимуть всю країну на вивчення свого міфологічного коріння.
Якби не Волинь, мене не було б як письменниці... кожного з нас живить те середовище, в якому ми живемо з дитинства...


Своїми літературними вчителями письменниця вважає Стівена Кінга, Джона Толкіна, Лесю Українку, любить творчість Пауло Коельо, Габріеля Гарсія Маркеса, Франца Кафки й Володимира Лиса.

Свою письменницьку кар'єру Дара Корній розпочинала з текстів для дитячих і підліткових журналів, а ьз 2013 року, практично щорічно, вона видає по дві книги на рік. У 2010 році у видавництві «Клуб сімейного дозвілля» була опублікована її перша книга – «Гонихмарник».  Роман був написаний у жанрі міського фентезі та удостоєний премії «Коронація слова», а також отримав низку інших книжкових нагород.


Досить цікавою є історія написання роману. «Гонихмарник» був написаний для доньки письменниці, яка в підлітковому віці зачитувалася вампірською сагою "Сутінки" Стефані Маєр. Відтак, у Дари Корній виникло "звичайне бажання люблячої матусі допомогти своїй дитині дати лад певним підлітковим проблемам та бідам", "Щоби було не гірше, аніж у Стефані Маєр, і без вампірів". У результаті вона таки створила роман, у якому показала не лише своїй доньці, а й багатьом іншим підліткам  потужну  міфологію нашого народу.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар