середу, 9 листопада 2016 р.

Радіодиктант національної єдності

Сьогодні об 11.30 на Українському радіо відбувся Шістнадцятий радіодиктант національної єдності. Писали не тільки мешканці України, підключилися українські громади Франції, Австралії,  Великобританії та інших країн. Диктант об`єднав поціновувачів української мови. Потужна аудиторія бажаючих повторити мову зібралася в закладах освіти, культури в студентських і робочих колективах. Долучилися до Акції і працівниками нашої бібліотеки №8  разом  зі своїми читачами, котрі прийшли заздалегідь, зі святковим настроєм і хвилюванням, аби не запізнитися.

            Гостей зустрічала  Тетяна Ямінська, провідний бібліотекар абонементу. Привітала всіх з Днем української писемності та мови, дала корисні поради в написанні диктанту, а решту вільного часу використала на ознайомлення з книгами українських письменників і перекладами бестселерів написаних вишуканою українською мовою. Вона звернулася до присутніх: «Кажуть, для того, щоб збагатити свій словниковий запас, потрібно багато читати. На жаль, дійсно якісно написаних та перекладених українською мовою книг, не так уже й багато. Я не намагаюсь зараз критикувати сучасних авторів, це скоріше моя прискіплива оцінка до змісту, стилю написання, здатності зачепити емоції читача».
Присутнім були запропоновані твори Юрка Вовка, Мартена-Люгана Аньєса, Вячеслава Васильченка, Наталки Доляк, Володимира Лиса, Тетяни Пахомової, Крістіни Бейкер Клайн, Світлани Талан, Донни Тартт.
            А далі….всі, ніби першокласники приступили до написання диктанту. Старалися, пихтіли і дружно, після написання, обговорювали. Будемо чекати на результати.







2 коментарі: