понеділок, 7 листопада 2016 р.

Рушники з Малишкового краю

Якщо й досі, ви не відвідали виставку народного мистецтва «Рушники Малишковового краю», що відкрилася 1 листопада у виставковій залі бібліотеки №8 (Леваневського,55), то поспішайте, бо діє вона до 30 листопада 2016р. Ви зануритеся  в побут української національної культури і відчуєте себе часткою її народу. А подивитися є на що. В залі вітає дух славетної Обухівщини, землі, де народився відомий український письменник Андрій Малишко, автор слів «Пісні про рушник», популярність якої вийшла за межі авторської і давно набрала статусу народної.
           
Обухівські рушники вражають величчю і красою, вони не мають зворотного боку й однакові з усіх сторін, що символізує гармонію зі світом.
            Також на виставці представлений старовинний одяг – вишиті сорочки, вироби з лози, соломи та кореня сосни, картини, де зображені найрізноманітніші рушники.
               Ініціатором виставки стала Ніна Михайлишин, народознавець, яка приїхала на святкове відкриття  у супроводі старшого наукового співробітника Обухівського музею-садиби Андрія Малишка поетеси Наталії Любиченко, художниці Раїси Рябченко, майстрині з плетіння лози і соломи Наталії Кучер та внучатого племінника Андрія Малишка – Сергія Скока.












Немає коментарів:

Дописати коментар