вівторок, 23 серпня 2016 р.

Квітни, моя Україно!

22 серпня у міській виставковій залі бібліотеки №8 (вул. Леваневського, 55) відкрила свої двері для мешканців і гостей Білої Церкви традиційна виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Квітни, моя Україна!», приурочена 25-й річниці  Незалежності України.
Вироби народного мистецтва зроблені руками наших земляків, чарівною силою створили диво – виставку, яка вразить кожного, хто хоч поглядом доторкнеться до експозиції виставкової зали. А подивитись є на що: різноманітна вишивка, бісерна мозаїка, ошибана, ляльки-мотанки, авторська лялька, шкіряна пластика, гончарні вироби, береста, вітражі та різні вироби із скла та ще багато чого цікавого. (перегляд робіт)
Народне мистецтво, народні традиції – це складова частина культури народу, яка передається від покоління до покоління і зігріває душу, бо несе з собою, як кров, животворящу силу духу, нездоланну енергію і любов до своєї землі, до України.
Виставку традиційного народного мистецтва створили руки 61 учасника. Кожен з них потребує окремого слова подяки. Якби зняти хоч найменшу лялечку чи картину, то виставка втратила б свою оригінальність і неповторність. Слова подяки висловив радник міського голови Анатолій Антонюк та вручив подяки від імені міського відділу культури і туризму Валентині Шевченко, Олександру Максимчуку, Сергію Дьякову.
Відкриття виставки було справжнім святом, яке створили разом з майстрами декоративного мистецтва народний ансамбль бібліотечних працівників «Калина» під керівництвом Олександра Давиденка.
Виставка триватиме до 18 серпня. Запрошуємо!

Л.Михайлюк


Немає коментарів:

Дописати коментар