пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

Спілкування об`єднує

Вівторок 23 вересня у бібліотеці №8 був незвичним. На відміну від інших, цього дня у приміщенні читального залу лунали дитячі голоси. Не дивлячись на те, що бібліотека обслуговує доросле населення мікрорайону, цього разу в центрі уваги були діти і приводом для їхньої присутності стало відкриття клубу молодих мам « Я – мама», який поповнив читацьке об’єднання «Від захоплення -  до книги». Це вже сьомий клуб за інтересами, котрий діє при бібліотеці №8.
Відкриття відбулося о 16.00. Запросили мам-читачів бібліотеки і їхніх діток, мам-жительок мікрорайону; керівників громадських організацій: Олену Георгіївну Іванову, голову ГО «Допомога дітям Чорнобиля», Ірину Віталіївну Бирловську, голову ревізійної комісії ГО «Аюрведа», Тамару Заіндінівну Сангарієву, керівника недільної школи Всеукраїнської громадської організації «Діаспора чеченського народу», Марину Геннадіївну Лисич, голову ГО «Правова єдність» і, звичайно, Раїсу Павлівну Григоренко, директора Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи.
У бібліотеці ведеться активна робота з громадськістю мікрорайону.

Керівником і ініціатором створення такого об`єднання читачів  стала Світлана Петрівна Хмільова, завідуюча бібліотекою, вона ж і була ведучою першої зустрічі. Завідуюча подякувала благодійникам : Ярославу Вікторовичу Яременко, депутату Білоцерківської міської ради, Олені Гергіївні Івановій, Салману Аюбовичу Садаєву, голові правління Всеукраїнської громадської організації «Діаспора чеченського народу», Тарасу Васильовичу Обельницькому, голові штабу політичної партії «Всеукраїнське аграрне об`єднання "Заступ"», котрі в скрутний для країни час знайшли можливість допомогти матеріальними коштами і побажала мамам успіху у вихованні дітей та створенні хороших сімейних відносин.
На заході виступили:  Раїса Павлівна Григоренко, вище згадані представники організацій та читачка Наталя Ярошинська, мати чотирьох дітей.
Присутні обрали новостворений актив і пообіцяли дружню підтримку у роботі клубу.
Значну  зацікавленість у дійстві проявили і дітлахи. Вони бавилися у куточку, створеному для них бібліотекарями. Іграшки, надувні кульки, розмальовані дитячі столики і стільчики створювали у спілкуванні дітей затишну  домашню атмосферу. Ініціативна в «ораторському мистецтві» маленька Мартуся Никоненко поставила конкретне запитання виступаючій: «Ти, вже скінчила? Так?», чим викликала розрядку ділової атмосфери і внесла подих невимушеності і  довіри до присутніх.
 Ідея створення  клубу молодих мам дуже актуальна. Люди очікують великої підтримки від його організаторів у вирішенні проблем сімейного виховання дітей та побудови стосунків між батьками і дітьми.








Немає коментарів:

Дописати коментар