понеділок, 28 січня 2013 р.

Круглий стіл з правових питань

25 січня 2013 року, в читальній залі бібліотеки № 8, працівники Центру правової інформації та консультацій в м. Біла Церква за підтримки Міжнародного  фонду «Відродження» провели круглий стіл: «Вдосконалення механізму співпраці державних органів, установ, НУО з метою посилення правових можливостей жінок, які постраждали від домашнього насильства».
Під час зустрічі відбулась презентація проекту «Посилення правових можливостей жінок, які зазнали насильства в сім’ї». Проект передбачає надання безкоштовної фахової правової та психологічної допомоги жертвам домашнього насильства, проведення навчальних тренінгів для дільничних міліції і соціальних служб, розробку та розповсюдження тематичної друкованої продукції.
               Присутні, зокрема представники уповноважених у сфері боротьби з насильством органів влади та ОМС, обговорили проблему виокремлення повноважень органів внутрішніх справ, прокуратури, державних установ та органів місцевого самоврядування у сфері протидії домашньому насильству, вироблення дієвого механізму співпраці. 
Пропозиції від учасників круглого столу:
-         активізувати діяльність влади і громади у боротьбі з насильством у сім’ї;
-         забезпечити ефективність заходів із попередження насильства у сім’ї, протидії домашньому насильству, практики роботи із кривдником;
-         проводити тренінгові програми для дільничних міліції та соціальних служб.
Марина Молчанова старший юрист Центру безкоштовної допомоги 

Немає коментарів:

Дописати коментар