четвер, 15 червня 2023 р.

Духовне послання. Крони» Тіта Макашева.

 

Перша персональна у Білій Церкві на біс!  Філософський погляд на буття через призму споглядання розвитку крони дерева- так презентує Тіт Макашев основний лейтмотив своєї виставки картин, яка відкрилась у виставковій залі при бібліотеці №5. Народився  художник у мистецькій сім’ї в місті Одеса 18 грудня 1968 р. 

В 4 роки отримав першу перемогу у  загальносоюзній виставці дитячого малюнку „Діти миру за мир”, а в 8 років зіграв першу роль, у кінофільмі  „Раба любові“.  

1984 року закінчив навчання у Театральному класі ЗОШ №37 м.Одеса з відзнакою.

З 1985 по 1989 р.р. – навчався на художньо-педагогічному відділенні Одеського художнього училища ім. М. Б.Грекова.

З 1989 по 1999 р.р. продовжив навчання в Національній Академії мистецтва України, де став дипломантом майстерні станкового портрету, керівник – професор В.Г.Пузирков. (1995). У тому ж році відбулася персональна виставка у конференц-залі  Київради, де проходила зустріч бізнесменів Великої сімки з представниками уряду.

До 2009 року брав участь у 19-ти виставках живопису і сучасного мистецтва, будучи членом Міжнародної мистецької асоціації „Терра-Інкогніта – асоціація за сприяння сучасному малярству в Україні”.

З 2003 р. працював головним художником Київського обласного театру ім. П.К.Саксаганського. В тому ж році організував мистецько-філософську студію для дітей „Візантійська троянда”.

2006 р.- працював в Коледжі сервісу та дизайну м. Біла Церква.

2007 р.- Державна академія керівних кадрів  культури і мистецтв, Інститут ландшафтного дизайну (м. Київ).

З 2009 року є другим редактором філософського часопису «Суб Роза». У 2009-2019 роках активний учасник у мистецьких проектах як вiльний живописець. Картини знаходяться в колекціях світу, зокрема в Лондонському зібранні Джеральда Даррела, у музеї Української Академії мистецтв. Начальник Управління культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська привітала і подякувала автору за цікаву виставку. Підтримали і високо оцінили роботи   Тіта Макашева його друзі і колеги-художники.

Свій виступ всім присутнім подарували учні і викладачі школи мистецтв №6, чим створили справжнє мистецьке свято.

Цікава людина, цікаві картини, цікава виставка. Тож долучайтесь, споглядайте, філософствуйте, насолоджуйтеся високим мистецтвом разом з Тітом Макашевим.

 Виставка працює до 26 червня за адресою: просп.. Незалежності,55.

                                                                                                          Любов Михайлюк.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар