вівторок, 20 червня 2017 р.

Літературний світ Таїни Братченко

   Теплого червневого дня святкує свій ювілей чарівна жінка, білоцерківська поетеса, прозаїк, журналіст, громадський діяч Таїна Іванівна Братченко (літ псевдонім Таїна Краєвська). Саме ця подія стала приводом для камерної зустрічі в бібліотеці – філії №8. Затишна і душевна атмосфера сприяла приємному спілкуванню. Гості, які завітали на захід ознайомились з літературним портретом мисткині.
         Безсмертний афоризм Сократа наголошує: «Заговори, щоб я тебе побачив». І справді в щоденному спілкуванні ми змальовуємо духовну сутність співрозмовника за його оцінкою суспільства, подій, з його власних слів …А митець – будь то художник, поет чи письменник показує світу надбання своєї душі через свій мистецький твір. Творчість пані Таїни наповнена сяйвом романтики і кохання, любові до рідної землі і української етнокультури, добрим гумором, праведним гнівом до несправедливості. Всі ці почуття і емоції яскравим струменем наповнюють оповідання і гуморески, повісті і романи Таїни Іванівни. Присутні на зустрічі активно долучились до змалювання літературного портрета Таїни Краєвської. Кожен з них вніс свою барву-враження від прочитаних віршів, гуморесок, повістей та роману. Портрет явив присутнім образ інтелігентної освіченої жінки, талановитої, розумної і водночас простої і скромної.
     Мабуть, це найголовніше в житті, який духовний спадок залишає кожен з нас в спогадах сучасників.  
                                                                                                                              Зоя Чутковська



                                                                                                                         


2 коментарі:

  1. Ой, а що там Центральна бібліотека міської ЦБС презентувала? ))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У масовому заході ми використали буктрейлер до роману Таїни Краєвської "Випробування жінкою", який дуже сподобався усім присутнім. Дякємо нашим колегам з Центральної бібліотеки, а особливо автору ролика Тетяні Качановій.

      Видалити