понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Друга молодість приходить до тих, хто першу зберіг

Людська осінь буває різною: дощовито-сумною, фаталістично-зимною, та може бути й сонячною, теплою й привітною, мов бабине літо. І дуже важливо, щоб старість, або ж витонченіше  - елегантний вік, переповнювали світлі емоції та нові гарні події. Незмінним трудівником у цьому русі без перебільшень можна назвати колектив міської бібліотеки №8, котрий проводить численні заходи, залучаючи пенсіонерів до активного громадського життя, творчості та саморозвитку.
Один з них – приурочений до Міжнародного дня людини похилого віку – відбувся першого жовтня у виставковій залі книгозбірні й мав досить насичену, навіть сповнену цікавих сюрпризів програму.
У ході дійства виставкове приміщення непомітно перетворилося на зал маленького затишного провінційного театру, стіни якого були прикрашені роботами з бісеру майстрині
О.Краюхіної, а зі сцени дві маленькі ведучі в національному вбранні енергійно і дотепно вели свято, виступаючи , ніби перед рідними бабусями й дідусями, чим безперечно тішили присутніх й раз у раз отримували заслужені оплески. Глядачів поважного віку привітали також вихованці Школи мистецтв №1 та Будинку юного техніка «Прометей», подарувавши свою музичну та гімнастичну майстерність.
Піднімалися на сцену й винуватці свята. Зокрема, актори самодіяльного бібліотечного театру «Співограй», котрі зачитували авторські поетичні твори, серед яких було і тендітне зізнання жінці, з котрою прожив усе життя, і вірш про добровольчий батальйон «Азов» від матері, чий син там воює ( більшість у залі, як і авторка, не втримали сліз).
Захід був сповнений численними вітаннями, побажаннями, подяками й, безперечно, залишив у серцях присутніх цілий калейдоскоп теплих і щемливих емоцій, що, як на нас, і ставили за мету організатори свята.
Як влучно зауважила одна з виступаючих, цей вік прекрасний, адже «ми ще все можемо і вже все знаємо». Хотілося б, аби якомога більше людей елегантного віку були сповнені таким оптимізмом і по-справжньому жили кожного дня.
Б.Храбуст
Громадська думка. – 2014. – 10 жовтня. – С.8






2 коментарі:

  1. Дякуємо організаторам бібліотеки №8 за такий чудовий захід,отримали велике задоволення. Ще хочу сказати що після виступу глядачів (я цей ролик виставив в інтернет) жіночка з херсонщини ,Ганна Шепель, відправила 1000 гр на рахунок нашого сусіда,раненого на АТО і ще сказала що вишле діткам меду.

    ВідповістиВидалити
  2. дякуємо й вам за підтримку, завжди раді вас бачити в нашій бібліотеці

    ВідповістиВидалити