пʼятницю, 9 листопада 2012 р.

Закон і право – основа держави


Правове виховання молодого покоління – пріоритетний напрямок роботи нашої бібліотеки.
Розуміючи велику роль бібліотеки у суспільному житті і її значення у поглибленому вивченні користувачами літератури правознавчого змісту , значну допомогу бібліотечним працівникам  у реалізації  цих завдань надає місцева влада через Центр безоплатної правової допомоги, який розміщується у приміщенні бібліотеки.
Основними завданями Центру є:
-         юридичні консультації за всіма галузями права;
-         допомога в оформленні документів правового характеру;
-         роз`яснення положень чинного законодавства;
-         надання правової допомоги через мережу Інтернет;
-         щотижневі юридичні консультації у місцевій газеті «Громадська думка».
Центр працює за підтримки міської влади та Міжнародного фонду «Відродження», БМГО «Правова єдність».
Свою роботу Центр проводить у тісній співпраці з бібліотекою. Працівники Центру стали ініціаторами створення у бібліотеці юридичного лекторію “Молодь і суспільство”,  до програми якого входять – формування правових знань, профілактичні програми із запобігання шкідливих звичок, програми з профілактики правопорушень, проводяться правові читання для учнівської молоді шкіл мікрорайону. У травні цього року було проведено коло спілкування «Громадянин, держава, влада»(підсумки роботи 2011-2012р.р.).  На базі бібліотеки відбувся візит партнерів Програми «Верховенство права».

За 5 років  допомогу Центру отримали близько 17 250 громадян, вирішено понад 
2 000 правових конфліктів, виграно більш як 800 судових справ.
1 листопада Центр відсвяткував своє 5 – річчя. На засідання з нагоди ювілею прийшли  заступник міського голови Микола Антонюк, голова БМГО «Правова єдність» Сергій Бурлака, директор програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов, менеджер цієї програми Ольга Жмурко, директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.
Виступаючи перед гостями, Сергій Бурлака акцентував увагу на історії створення  Центру.
Микола Антонюк вручив подяку голові  БМГО  «Правова єдність»  Сергію Бурлаці за активну громадську позицію, правове виховання молоді та утвердження верховенства права в суспільстві.
Білоцерківський центр правового захисту населення був одним із перших  на Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар