понеділок, 22 жовтня 2012 р.

До книги, через читацький діалог


На даний час, після кількох десятиліть занепаду книжкового виробництва, став відроджуватись літературний процес в Україні. З`явилось нове покоління письменників, які роблять спробу відновити історію українського народу і його культуру на сторінках книг.  Полиці магазинів поповнюються справжньою, глибоко сучасною літературою. Пишуть багато і літературному життю ніщо не загрожує. 
Кожен бажаючий зможе знайти свою книгу.
Завдання бібліотеки – допомогти книзі знайти свого читача.
Наразі, над цією проблемою  працюють бібліотекарі нашого колективу.
Сприяння діалогу між читачами й фахівцями щодо сучасної української книги  - є одним із завдань бібліотеки.
18 жовтня в читальному залі відбулося обговорення  книги Ярослава Дочинця «Вічник». На зустріч прийшли шанувальники рідного слова – читачі бібліотеки та учасники клубу Академія пенсіонерів.
Активна участь читачів у обговоренні книги, їх зацікавленість автором - стала свідченням високого професіоналізму бібліотекаря Зої Чутковської, яка провела літературну зустріч.
-         Нещодавно я прочитала книгу, яка мене дуже вразила і побудила бажання, донести її зміст широкому загалу читачів…
Так почала свою розповідь Зоя Миколаївна.
По закінченні заходу, головний бібліотекар Валентина Мостіпан зробила перегляд нових надходжень літератури до бібліотеки, активувавши увагу на книгах провідних українських видавництв найрізноманітніших напрямків, а також українських журналах.
Такі зустрічі вже давно стали звичними для наших читачів і супроводжує їх атмосфера  книжкового свята.

Немає коментарів:

Дописати коментар