четвер, 14 вересня 2017 р.

Зустріч з науковцем та істориком - Володимиром Перервою


12 вересня, напередодні Дня міста, в рамках Дня краєзнавства,  у бібліотеці-філії №8 відбулася зустріч з Володимиром Степановичем Перервою, істориком, дослідником, краєзнавцем, кандидатом історичних наук, доцентом кафедри філософії освіти та управління Комунального вищого навчального закладу «Академія неперервної освіти», членом правління Київської обласної організації Національної Спілки краєзнавців України, лауреатом молодіжної премії Київської облдержадміністрації «За наукові досягнення» і Літературно-мистецької премії імені І. С. Нечуя-Левицького, автора понад 80 наукових праць і, що дуже приємно,  нашим земляком.                                                       
На зустріч з краєзнавцем завітали студенти Білоцерківського механіко-енергетичного технікуму та читачі бібліотеки.
Автор зробив короткий екскурс в історію шкільництва, ознайомив присутніх з історичним шляхом церковнопарафіянської справи на території дев’яти губерній підросійської України, пояснив слухачам мотиви написання книги про підприємницьку та меценатську діяльність однієї з найзаможніших магнатських родин  України кінця ХVIII – початку XX ст. та будівничих нашого міста – графів Браницьких.


Під час зустрічі Володимир Перерва презентував свою нову книгу  «Олександра Василівна Браницька. Найщедріша меценатка».                                                                         Книга про Олександру Василівну – результат плідної багаторічної (17 років) праці автора в архівах Київської області, Санкт-Петербурга та багатьох інших міст, пов'язаних з іменами графів Браницьких. Це історичне дослідження про графиню Браницьку, яка зробила багато благодійних справ на Білоцерківщині та Київщині.
Видання містить змістовний матеріал, пов’язаний з періодом правління графів Браницьких:  спосіб життя,  населення, сільське господарство, духовність, звичаї та знайомить з архівними ілюстрованими та фотоматеріалами.
Спілкування з Володимиром Перервою було цікавим та змістовним, оскільки розповідь науковця була насичена невідомими історичними  фактами як для студентів, так і читачів книгозбірні.
На завершення  зустрічі присутні мали можливість поставити запитання автору та придбати його книги.

                                                                                                                         Світлана  Хмільова.

                                                                    



Немає коментарів:

Дописати коментар