понеділок, 14 березня 2016 р.

Мій Білий Янгол волі…

Одним із головних завдань бібліотеки є підтримання престижу читання як важливого елементу культурного розвитку особистості. З цією метою у бібліотеці №8 було створено Трибуну слова «Діалог», у форматі якої 11 березня відбулося обговорення книги Василя Шкляра «Залишенець. Чорний ворон». Ведучою заходу була провідний редактор бібліотеки Валентина Тимошенко. Роль літературознавця виконала бібліотекар читального залу Майя Боженко. Ведуча акцентувала увагу присутніх на сучасних аспектах літературного процесу в Україні.
На поставлені запитання відповідала Майя Боженко. Зокрема, вона розповіла про Василя Шкляра, підкресливши, що це відомий сучасний український письменник, знаний у літературних колах, який відіграє значну роль у становленні нової української літератури. Василь Шкляр є володарем Гран-прі конкурсу «Коронація слова», літературних премій «Золоте перо», «Спіраль століття», «Золотий бабай» та інших, а також автором бестселерів «Ключ», «Елемент», «Кров кажана».
«Залишинець. Чорний ворон» – історичний роман, вийшов наприкінці 2009 року у видавництві «Ярославів вал» під назвою «Чорний ворон» і майже одночасно у видавництві «Клуб сімейного дозвілля» під назвою «Залишенець». Роман відтворює одну із сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках у Холодному Яру. В його основу покладено історичні документи з розсекречених архівів КДБ. Робота над романом тривала майже 13 років.
До обговорення долучилися читачі. Вони висловлювали свої думки, доповнювали інформацію про період становлення радянської влади зі спогадів своїх рідних, котрі пережили ті буремні роки. Виступив президент бібліотечного шахового клубу «Білий Кінь» Євген Зіглін, який розповів про створення Центральної Ради, першого Президента України Михайла Грушевського та про Симона Петлюру. Читачка Людмила Коломієць поділилася спогадами своєї бабусі про події, що відбувалися в  тій місцевості. У невимушеній обстановці читачі висловлювали свої погляди на історичні події. Це дійсно був діалог письменник – бібліотека – читач.





Немає коментарів:

Дописати коментар