Сьогодні читачі бібліотеки №8 зібралися в читальному залі
з нагоди святкування Міжнародного дня чаю, який відзначають 15 грудня.
Чай дуже поширений напій на всій
Земній кулі. Це продукт першої необхідності. Є народи, які буквально живуть
чаєм і цінують його на рівні з хлібом.
Бібліотекар читального залу Ніна
Пругер розповіла присутнім на заході про
секрети вирощування і переробки чаю, про батьківщину цього напою і причини його
популярності по всьому світу, рецепти
приготування і важливість якості води для покращення смаку, які бувають
різновиди чаю і які сорти вирощують в
Україні, і врешті-решт, як правильно заварювати напій та, як і з чим
вживати цей дарунок богів. Виявляється,
для покращення і отримання оригінального смаку, до чаю можна додавати різні
фрукти і добавки.
Гості слухали розповідь з нетерпінням поглядаючи на чайники і
термоси, в яких знаходився чудодійний напій. Після фундаментальної теорії
перейшли до практики. «Дегустували» різні види напою в прикуску з цукром,
цукерками та мучними виробами спеченими своїми руками.
Пропонуємо кілька рецептів чайних напоїв
Чай із фруктами. До приготовленого у звичайний спосіб
чаю додають скибочку яблука (краще антонівку), або груші, полуницю, суницю.
Пряний чай. Готується звичайний чай, у який додають цукор,
товсту скибочку лимона, корицю, гвоздику за смаком. Ретельно розмішують і
проціджують через ситечко в чашки.
Яблучний чай. У
каструльці змішують 1,5 чашки світлого яблучного соку, 2 чайні ложки меду, 2
шматочки апельсину, 1 паличку кориці, трохи розмеленого мускатного гаріха.
Суміш нагрівають на дуже слабкому вогні протягом 15 хв. і додають 1,5 чашки міцного гарячого чаю.
Рецепт розрахований на чотитри порції.
Немає коментарів:
Дописати коментар