четвер, 17 грудня 2015 р.

За чашкою смачного чаю

Сьогодні читачі бібліотеки №8 зібралися в читальному залі з нагоди святкування Міжнародного дня чаю, який відзначають 15 грудня.
Чай дуже поширений напій на всій Земній кулі. Це продукт першої необхідності. Є народи, які буквально живуть чаєм і цінують його на рівні з хлібом.
Бібліотекар читального залу Ніна Пругер розповіла присутнім на заході  про секрети вирощування і переробки чаю, про батьківщину цього напою і причини його популярності  по всьому світу, рецепти приготування і важливість якості води для покращення смаку, які бувають різновиди чаю і які сорти  вирощують в Україні, і врешті-решт, як правильно заварювати напій  та,  як  і  з чим  вживати цей дарунок богів. Виявляється, для покращення і отримання оригінального смаку, до чаю можна додавати різні фрукти і добавки.
Гості  слухали розповідь  з нетерпінням поглядаючи на чайники і термоси, в яких знаходився чудодійний напій. Після фундаментальної теорії перейшли до практики. «Дегустували» різні види напою в прикуску з цукром, цукерками та мучними виробами спеченими своїми руками.

Пропонуємо кілька рецептів чайних напоїв
Чай із фруктами. До приготовленого у звичайний спосіб чаю додають скибочку яблука (краще антонівку), або груші, полуницю, суницю.
Пряний чай. Готується звичайний чай, у який додають цукор, товсту скибочку лимона, корицю, гвоздику за смаком. Ретельно розмішують і проціджують через ситечко в чашки.
Яблучний чай. У каструльці змішують 1,5 чашки світлого яблучного соку, 2 чайні ложки меду, 2 шматочки апельсину, 1 паличку кориці, трохи розмеленого мускатного гаріха. Суміш нагрівають на дуже слабкому вогні протягом 15 хв. і  додають 1,5 чашки міцного гарячого чаю. Рецепт розрахований на чотитри порції.



Немає коментарів:

Дописати коментар