середу, 13 лютого 2019 р.

5 нетипових книг про любов


Багато-хто не любить книги про любов через їхню банальність. Зазвичай у таких романах все, і справді, розвивається занадто передбачувано. Що ж, ми поспішаємо зруйнувати стереотипи і пропонуємо оригінальні твори з фондів нашої бібліотеки, які здивують як сюжетами, так і незвичайними персонажами.



Марина та Сергій Дяченки «Ритуал»
Одні з найкращих українських фантастів написали неймовірну казку. Головна героїня – принцеса Юта – далеко не така прекрасна (принаймні їй так здається), як годиться бути принцесам. У дівчини кепський характер і вона переконана, що ніколи не дорівняється до сестри. Дракон, якому потрібно викрасти принцесу, теж спершу планує схопити сестру Юти, але помилково у його лапах опиняється саме Юта Хто рятуватиме принцесу і чи її потрібно рятувати взагалі, хто такий цей дракон і як все зміниться завдяки щирості першого кохання? Обіцяємо, Ритуал вас дивуватиме і зачаровуватиме.До речі, важко не помітити паралелі між «Ритуалом» Дяченків та «Красунею і чудовиськом».

Джордж Орвелл «1984»

Роман-антиутопія англійського письменника неодноразово був першим у авторитетних рейтингах кращих книг двадцятого століття. «1984» – сильна і безумовна страшна книга про небезпеку тоталітаризму.Втім, читати книгу Орвелла можна, як і романтичну історію Вінстона Сміта та Джулії. Такий дещо зміщений акцент додає «1984» нових барв.

Арундаті Рой «Бог дрібниць»
Арундаті Рой – індійська письменниця, сценарист, політична активістка, яку часто називають голосом Сходу. Її дебютна книга Бог дрібниць отримала значний успіх та принесла авторці Букерівську премію 1997-го року. «Бог дрібниць» – сімейна сага, від початку якої ви розумієте, що врешті станеться щось дуже погане. У цій книзі гранично мало любові, але знаходити її між рядками – цінніше за все.Головні герої книги – близнюки Еста та Рахель. Ми то живемо у їхньому теперішньому, то переносимося у минуле.

Бернхард Шлінк «Читець»
«Читець» – історичний роман, який став першим німецьким твором, що потрапив до списку бестселерів «The New York Times». Успішна екранізація тільки ще більше популяризувала книгу Бернхарда Шлінка.У центрі оповіді – Міхаель Берг і Ханна Шміц. Значна різниця у віці головних героїв, війна та нацизм – теми, які роблять роман знаковим. 15-річний Міхаель закохується в 36-річну Ханну, вона часто просить його читати їй книги; потім жінка зникає на 8 років. Вдруге герої зустрічаються на суді проти нацистських злочинців.

Трумен Капоте «Інші голоси, інші кімнати»
Трумен Капоте – це не лише «Сніданок у Тіффані». Пропонуємо познайомитися з автором ближче і оцінити перший з його надрукованих романів. «Інші голоси, інші кімнати» – історія дорослішання Джоула. 13-річний хлопець, який нещодавно пережив смерть матері, їде до батька, який покинув його одразу після народження.» – історичний роман, який став першим німецьким твором, що потрапив до списку бестселерів «The New York Times». Успішна екранізація тільки ще більше популяризувала книгу 


Немає коментарів:

Дописати коментар