понеділок, 26 лютого 2024 р.

Крим-це Україна

Цьогоріч  26 лютого  в Україні  відзначається 10 років спротиву окупації Криму. Цей день для вшанування героїзму і мужності громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території АРК і м. Севастополя, у відстоюванні територіальної цілісності України встановлено Указом Президента України від 26 лютого 2020 року.

Десять років тому диверсійні групи рф почали спроби захопити Крим. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України.

Наступного дня, о 5-й ранку до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування рф.

За роки окупації влада країни-агресора засудила 40 представників кримськотатарського народу, 19 осіб мають обмеження або випробувальний термін, ще 48 людей нині перебувають у СІЗО.

За інформацією політичного та громадського діяча України, одного із провідників кримськотатарського національного руху Мустафи Джемілєва, від початку окупації півострів покинуло понад 20 тис. кримських татар.

Попри загрозу, кримчани протягом усіх десяти років боролися проти окупації півострова і продовжують це робити : від мітингів до одиничних демонстрацій, від акцій протесту до інших  героїчних вчинків- такими є способи боротьби.

До цієї дати в бібліотеці –філії №5 організовано  книжкову виставку «Кримське перехрестя світів». На виставці представлено   матеріали з фондів книгозбірні.

Кожен регіон України неповторний. Ми – єдина країна! Незважаючи на усі негаразди ми усі прагнемо одного – перемоги,  миру, спокою, чистого неба над головою!



Немає коментарів:

Дописати коментар