понеділок, 29 січня 2024 р.

Коляда дзвіночком, хоч війна вирує. Б’ється Україна, але колядує…!

Ось і пролетіли Різдвяно-новорічні свята…З яким нетерпінням та хвилюванням ми їх чекали. Чепурили свої домівки, готували смачні страви та виглядали колядників. У мріях, ми – малі та дорослі, в очікування свята – загадуємо бажання і віримо в диво! Ми віримо, сподіваємось, що наші мрії та найзаповітніші бажання здійсняться. А прийдешній Новий рік принесе впевненість в здійснення головного бажання для всіх українців, щоб якнайшвидше закінчилася війна, перемогою та миром.

Триває загарбницька війна проти України, і російська імперія робить все для того, щоб знищити нас як націю, викорінити та спотворити нашу історію, ідентичність, українську символіку та українські традиції. А ми докладаємо максимум зусиль, щоб зберегти все українське, виплекане не одним поколінням наших предків. Зберегти як код нашої нації – мову, культуру, звичаї та вірування!

Тож,незважаючи на тяжкі для нашої країни та кожного з нас часи, Україна колядує і в кожну домівку приходять колядники. Ось і в бібліотеці-філії №5 вже традиційно оголошується міський пісенно-поетичний онлайн-конкурс «Радуйся, Земле, Коляда іде!» на кращу колядку, до якого долучаються читачі, друзі бібліотеки та просто творчі особистості.

Конкурс проводиться у наступних вікових категоріях: діти до 14 років, учасники 15-21 років, учасники 22-х років і старші.

Виступи були презентовані в номінаціях: колядки у виконанні дітей, колективи, акапельне виконання.

В цьогорічному конкурсі взяли участь 85 людей, з них: 14 дітей, 7 колективів (двадитячих та п’ять дорослих) та одна конкурсантка виконувала колядки акапельно. Були представлені на суд глядачів та поважного журі 24 твори – колядки, щедрівки, інсценівки.

Поважне журі у складі: голови – Жукової Ксенії Валеріївни, головного спеціаліста управління культури та туризму Білоцерківської міської ради; Фастівської Олени Олегівни, та Голотюк Тетяни Анатоліївни – депутаток Білоцерківської міської ради, оцінювали виступи учасників за багатьма критеріями. А вимог було багато – це творчий задум та його втілення, артистичність виконання, креативність та оригінальність, автентичність та неповторність, мовна та сценічна культура.

Нещодавно у книгозбірні відбулося нагородження переможців. Перед початком нагородження з вітальним словом до присутніх звернулася Ксенія Жукова.

Жодного конкурсу не відбувається без підтримки спонсорів та меценатів. Це небайдужі люди, що мають активну громадянську позицію та чуйне серце! І ми повинні їх знати: Тетяна Голотюк, депутатка Білоцерківської міської ради; Олена Фастівська, депутатка Білоцерківської міської ради; Раїса Григоренко, директорка Білоцерківської централізованої бібліотечної системи ім. П.Красножона; Людмила Полях, директорка Білоцерківського благодійного фонду Костянтина Єфименка; Юлія Василенко, директорка Донецької обласної бібліотеки для дітей міста Маріуполь.

А далі були найбільш хвилюючі миті – нагородження переможців. Серед дітей ІІІ місця розділили: Софія Мельниченко (8 років), читачка бібліотеки-філії №3; Максим Сироус (6клас), читач бібліотеки-філії №6; Діана Фещенко, учениця Білоцерківської гімназії-початкової школи №3 ім. Т.Г. Шевченка.

ІІ місце здобули: Дмитро Бабушкін (8 років), читач бібліотеки-філії №3; Варвара Пациаді (10 років), учениця Білоцерківського природничо-математичного ліцею-гімназії №16 ім. М.О. Кириленка.

Переможцями, що посіли два перших місця стали: Альона Ващенко (8 років), читачка бібліотеки-філії № 6; Емма Семененко (4,5 роки), читачка Центральної бібліотеки для дітей.

А ще була чарівна дівчинка, яка отримала приз глядацьких симпатій – це Аріана Богданець, читачка бібліотеки-філії №4.

У номінації – колективи, серед дитячих колективів ІІІ місце здобув Зразковий ляльковий театр «Фантазія» Центру позашкільної освіти «Соняшник» (керівник Катерина Громадська), ІІ місце – театральний гурток «Калейдоскоп» (керівник Ольга Кулаківська) Центру позашкільної освіти Тетіївської міської ради.

Серед дорослих колективів, які є учасниками клубів Академії пенсіонерів розділили ІІІ місце: самодіяльний ансамбль «Любисток» та самодіяльний ансамбль «Золота осінь».

Ще два колективи від Академії пенсіонерів посіли ІІ місце: самодіяльний ансамбль «Лада» та самодіяльний ансамбль «Криниця життя».

І місце протягом вже кількох років здобуває хоровий колектив «Вербиченька» Територіального центру надання соціальних послуг ім. Петера Новотні (керівник Ольга Атаманенко).

До сліз розчулив присутніх акапельний виступ Ольги Руденко «Сумна вечеря», яка й здобула гран-прі конкурсу.

Дякуємо учасникам та переможцям і свято віримо у незламність українського сакрального слова, віримо в Україну та її Перемогу!

                                                                                                Світлана Хмільова






Немає коментарів:

Дописати коментар